Hezký den, nemám Intel grafiku, ale napadlo mě, zda není někde v BIOSu volba vypnutí této anomálie ... .

Já ne,  jsem spokojený s 1250 (kdyžtak bych "divný" text dal jako obrázek).

28

(5 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

GC preview mi občas takovéto "vylomeniny" dělá také, nicméně z výroby (Printed) vždy přijde správně vyrobená deska.

29

(12 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Testováno, překreslení motivu (zoom), cca. 3 sekundy, index hodnocení PC dle Microsoftu 4.00. Na mém pracovním stroji (V7 index 5.9, v grafickém režimu Basic) je překreslení cca. 4 sekundy.

30

(12 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Zkusím zítra (pokud nezapomenu :-) )

31

(12 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Hezký den,
dnes jsem provedl ze zvědavosti testy systému Formica na platformě WIN8 na našem testovacím PC. Soubory dostupné z Downloadu jsem nechal nainstalovat, zasunul jsem USB hw. klíč, systém zamumlal, stáhl ovladač a LED se na klíči rozsvítila. Tím celé kouzlo skončilo, nebo oba programy začaly hlásit HASP not found. Prolistoval jsem fórum a stáhl novější verze programů z odkazů a Formica se rozeběhla. Nemohu posoudit jak je rychlá, nebo testovací stroj je letitý kousek, ale i na něm běhá jak W8, tak Formica svižně.

Dobrý den,
pochopitelně záleží zda máte jschema jako jeden velký výkres (plochu) a nebo zda máte jednotlivé díly ve Woksheetech. Worksheet lze tisknout samostatně. Pokud si ho vyexportujete (konkrétní výkres se vytvoří jako samostatný soubor), tak po jeho otevření můžete generovat netlist této části schématu.

IvoL

Děkuji za info.

Dobrý den,
neplánujete doplnit ke stávajícím nastavení položky driveru Combine Items o variantu Name And Value? Pokud chci mít na desce hodnoty součástek, tak používám standardní volbu Name, Value And Note, nicméně občas do schématu potřebuji zadat nějakou orientační poznámku, která na desce v potisku nemá být (objednací číslo, příslušnost k nějaké logické části schématu atd.).
Proč je u Part Name součástky možné zadávat pouze velká písmena?

Děkuji. to je ono. Jako by jste četl mé myšlenky.
PS. ??isla na první tah ve sportce by také nebyla?

Hezký den,
občas bojuji (díky ukládání výkresů v textové podobě vítězně) s pořadím jednotlivých sheetů. Bylo by možné funkcionalitu rozšířit o "legální" funkci MOVE SHEET? Představoval bych si, že se zobrazí seznam všech sheetů a pomocí šipek nahoru dolů bych si posunul aktivní sheet dle svého uvážení.

37

(16 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Dnes jsem objevil (naprosto nečekaně), že vypnutí Motivů je možné nastavit přímo na konkrétní program. Stačí na Layout.exe kliknout pravým tlačítkem, zvolit poslední položku (Vlastnosti) a v záložce Kompatibilita zaškrtnout Zakázat motivy a Zakázat kompozici plochy. Pokud se zvolí OK, tak si program při dalším spuštění na pozadí vypne grafické vylepšení (k nelibosti W7, které hned žalují - Barevné schéma bylo změněno na typ W7 Basic) a po ukončení ho opět zapne. Být věřící, zapálím v kostele za Microsoft svíčku.

Ano možnost existuje - v menu Tools\Rotate lze otáčet součástku o libovolný počet stupňů. Jen je otázkou, zda vaše verze programu toto funkcionalitu má.  Moje verze Layoutu je P100.1007C

39

(9 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Hledání v mém případě je v Sch. nejčastěji pomocí hvězdičky. Jen bych se ještě přikláněl za hledání bez rozlišení velikosti písma (malé b nyní není stejné jako velké B) a případný report o počtu nalezených shodných textů (do horní části, kde se vypisuje info o nalezené součástce, případně ušklíbačné "Not found")

40

(9 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Už jsme minimálně dva, kteří se by tuto funkci přivítali ... .

41

(10 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Předpokládám, že by mělo stačit vygenerovat jen desku s textem a rozměry a nechat si udělat inverzi - pokud to sw., kterým si výrobce připravuje podklady umí a výsledkem by měl být panel s Formica fontem. Ps. raději bych než pocínovaný volil pozlacený panel.

42

(14 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Pan Horský píše rychleji ... .

43

(14 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Hezký den,
trochu záleží na typu desky, případně zapojení pinu. Pokud je deska jednostranná, stačí přejít pomocí TAB na "druhou stranu" desky a typ, resp. číslo a rozměry padu se ukáží v horním stavovém informačním řádku (možná se ten řádek jmenuje oficiálně jinak). V případě oboustranného plošného spoje a pinu, kterým prochází obě vrstvy je nutné "nazvětšovat" pomocí ZOOM IN desku, umístit kurzor na střed pinu a lehce posunout kurzor tak, aby ještě neodskočil na další bod rastru. Možná to jde i jinak, ale už pěknou řádku let to takto používám.

Dobrý den,
napadlo mě (a doufám, že nejen mě), že by bylo dobré mít v horní informační liště programu záložky s jednotlivými schématy - už by se nemusely přepínat výkresy pomocí Worksheet/Switch to ... .

45

(16 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Layout (respektive jeho překladač - DELPHI?) si zřejmě příliš nerozumí s prostředím AERO a všemi jeho grafickými fičurkami. Jen pro příklad - překreslení největší desky, kterou mám k dispozici pomocí ZOOM ALL mi s AEREM trvá 40 sekund (což už není na práci, ale alespoň se pokochám, jak se kreslí deska po vrstvách - pro zvídavé - nejprve se kreslí od spodu nahoru vodorovné vodivé vrstvy, poté šikmé čáry z pravého dolního rohu do levého horního, poté obrysy součástek a svislé čáry, následují šikmé z levého spodního do pravého horního, poté nejspíše nepájivá maska a nakonec hodnoty součástek). Pokud  ovšem přepnu W7 do režimu "Optimalizovat pro výkon" a W7 příjdou o své omalovánky, je doba překreslení té samé desky do 2 (dvou) sekund. Dopátral jsem se ke dvěma způsobům, jak přepnout režim:

1. Přes Ovládací panely
Nejprve je nutno proklikat se  přes Ovládací panely/Všechny položky Ovládacích panelů do "Informace o výkonu a nástroje"
Zde se zvolí v levém menu volba "Upravit vizuální efekty" a je na vás, zda si zvolíte pomalou práci - volba Optimalizovat na vzhled nebo "TURBO" režim pro Formicu volbou "Optimalizovat pro výkon". Je  také možné si naklikat svoji vlastní variantu výkonu/nevýkonu grafické části. Kliknutím na Použít už můžete při volbě Optimalizovat pro výkon očekávat výrazně ošklivější vzhled, ale svižný layout. Jen pro upřesnění - moje PC má ve vyhodnocení výkonu skóre 5,9 (za horší disk), takže to není žádný lenoch.

http://www.formica.cz/files/forum/w7-vykon.jpg

http://www.formica.cz/files/forum/w7-vykon2.jpg

2. varianta zastavením / spuštěním služby
o AERO fičurky se v mém PC stará služba Motivy. Pokud mám PC nastavené pro vzhled, zastavím tuto službu, W7 přijdou o grafické fičury a Layout lítá jako drak. Když práci dokončím, službu znovu spustím, omalovánky znovu naskočí. Spustitelný soubor této služby je C:\Windows\System32\svchost.exe -k netsvcs, bohužel se mi ho pomocí NET STOP a NET START zatím nepodařilo přimět k zastavení a znovu spuštění z příkazové řádky.

http://www.formica.cz/files/forum/w7-sluzba.jpg

46

(16 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Systém Formica používám na Vistách rok a půl a ŽÁDNÝ problém se stabilitou jsem nezaznamenal.

47

(7 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

A co místo napájecích značek používat Label (PLACE/LABEL)? Pojmenujte si všechny společné propoje (PLACE/ DRAW WIRE) stejným jménem, systém je bude vidět jako propojené i bez napájecích značek.

Standardně poskytuji DXF soubory při projekčních pracech na řešení ovládání objektů pomocí PLC automatů - kdysi dávno jsem usoudil, že je jednodušší používat jeden rozumný systém na všechno kreslení. Občas dostávám  požadavek na jiné barvy výkresu (bůh ví proč) a barva pozadí se nedá v driveru editovat. Nicméně, není to věc, na které bych lpěl, jen mě to napadlo při dotazu kolegy Kolina na import DXF do layoutu.

Dobrý den,
dá se nějak změnit barva pozadí v DXF souboru?

Tato záležitost mě napadla již před mnoha lety, když jsme chtěli dělat dokumentaci v Autocadu (ten se ale prostě ve srovnání s Formicou nedal používat), takže mám všechny komponenty (PLC automaty, zdroje, relátka atd.) udělané ve Formice a "Autocadím" v ní. O importu jsme si s p. Horským v té době psali, nicméně argumenty byly stejné. Ano, určitě by se mi to hodilo také, nicméně spíše ve schematické části. Vzhledem k tomu, že bych potřeboval jen do Ac výkresu vložit text, případně něco ze stávajících prvků, nebyl bych na import příliš náročný.