Hromadné posouvání popisků součástek

dotazy uživatelů k funkcím programu Layout, náměty na jeho další rozšíření
Odpovědět
jarek_m
Member

Hromadné posouvání popisků součástek

Příspěvek od jarek_m »

Dobrý den, prosím Vás, nepřišel jsem nato, jak posouvat více popisků součástek najednou. Zkoušel jsem přes Mark Element označit více popisků a poté přes Edit-Group-Move jsem je chtěl posunout, ale tuto možnost mi to nepovolilo. Pokud mám do desky vloženo více textů, tak to jde.
Petr Horský
Member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Horský »

Dobrý den, také to v Layoutu verze 4.40 bohužel skutečně nejde (s výjimkou případu, že by součástky měly stejný typ pouzdra; pak byste je mohl označit, jednu z nich si otevřít v editoru součástky, posunout její nápisy a tuto změnu jednotně vnutit všem ostatním označeným). Příkazy z menu Edit | Group / Window | ... se součástkou zacházejí vždy jedině jako s celkem.

Naopak schematický editor toto umí velmi pěkně, tam Vám to však asi je málo platné.
Mi_kes
New member

Příspěvek od Mi_kes »

... a to mi pripomelo, ze kdyz si na zacatku kresleni DPS "nasypu" soucastky a uz vim, ze treba ty, ty a ty (rekneme desitky kusu) budu potrebovat pootocit o 90-180-... stupnu, tak bych si predstavoval, ze si je zvyraznim a pak se mi nejakou mnozinovou operaci pootoci kazda zvlast a ne vsechny jako celek.
To stejne by se mi hodilo i ve schematickem editoru. (tam zarovnat popisky uz umim :-)
Dekuji.
M.
Petr Horský
Member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Horský »

Mi_kes píše:...kdyz si na zacatku kresleni DPS "nasypu" soucastky a uz vim, ze treba ty, ty a ty (rekneme desitky kusu) budu potrebovat pootocit o 90-180-... stupnu, tak bych si predstavoval, ze si je zvyraznim a pak se mi nejakou mnozinovou operaci pootoci kazda zvlast a ne vsechny jako celek.
No, možná bych řekl, že u součástek ve výchozí poloze záleží relativně ještě tak nejméně na tom, kolem jakého středu je otáčíte -- stejně je budete ještě přesouvat. To kdybyste si na desku již rozmístil dejme tomu tisíc diod, a polovinu omylem obráceně...

Snad by se to dalo řešit rozšířením menu Edit v souvislosti s náměty Ing. Peroutky v tomto vlákně: http://www.formica.cz/forum/viewtopic.php?id=156 . Nevím ovšem, kdy se k tomu dostanu.
Odpovědět