Hromadné posouvání popisků součástek
Hromadné posouvání popisků součástek
Dobrý den, prosím Vás, nepřišel jsem nato, jak posouvat více popisků součástek najednou. Zkoušel jsem přes Mark Element označit více popisků a poté přes Edit-Group-Move jsem je chtěl posunout, ale tuto možnost mi to nepovolilo. Pokud mám do desky vloženo více textů, tak to jde.
- Petr Horský
- Member
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, také to v Layoutu verze 4.40 bohužel skutečně nejde (s výjimkou případu, že by součástky měly stejný typ pouzdra; pak byste je mohl označit, jednu z nich si otevřít v editoru součástky, posunout její nápisy a tuto změnu jednotně vnutit všem ostatním označeným). Příkazy z menu Edit | Group / Window | ... se součástkou zacházejí vždy jedině jako s celkem.
Naopak schematický editor toto umí velmi pěkně, tam Vám to však asi je málo platné.
Naopak schematický editor toto umí velmi pěkně, tam Vám to však asi je málo platné.
... a to mi pripomelo, ze kdyz si na zacatku kresleni DPS "nasypu" soucastky a uz vim, ze treba ty, ty a ty (rekneme desitky kusu) budu potrebovat pootocit o 90-180-... stupnu, tak bych si predstavoval, ze si je zvyraznim a pak se mi nejakou mnozinovou operaci pootoci kazda zvlast a ne vsechny jako celek.
To stejne by se mi hodilo i ve schematickem editoru. (tam zarovnat popisky uz umim :-)
Dekuji.
M.
To stejne by se mi hodilo i ve schematickem editoru. (tam zarovnat popisky uz umim :-)
Dekuji.
M.
- Petr Horský
- Member
- Kontaktovat uživatele:
No, možná bych řekl, že u součástek ve výchozí poloze záleží relativně ještě tak nejméně na tom, kolem jakého středu je otáčíte -- stejně je budete ještě přesouvat. To kdybyste si na desku již rozmístil dejme tomu tisíc diod, a polovinu omylem obráceně...Mi_kes píše:...kdyz si na zacatku kresleni DPS "nasypu" soucastky a uz vim, ze treba ty, ty a ty (rekneme desitky kusu) budu potrebovat pootocit o 90-180-... stupnu, tak bych si predstavoval, ze si je zvyraznim a pak se mi nejakou mnozinovou operaci pootoci kazda zvlast a ne vsechny jako celek.
Snad by se to dalo řešit rozšířením menu Edit v souvislosti s náměty Ing. Peroutky v tomto vlákně: http://www.formica.cz/forum/viewtopic.php?id=156 . Nevím ovšem, kdy se k tomu dostanu.