1

Téma: Editory formátů RS-274X / RS-274D

Dobrý den, ocitl jsem se před problémem, kdy mám k dispozici pouze gerber data desky a potřebuji v nich provést nějaké změny - víc než jen mazání (i na panelizování z cizích dat by se hodil). Používá někdo z vás nějaký gerber editor?

Něco jsem vygooglil, ale buď to v různých fázích selhalo, nebo není alespoň free verze k vyzkoušení. Takže se ptám spíše na něco, s čím máte již dobrou zkušenost.

Původně jsem doufal alespoň v nějakou konverzi gbr >  dxf > editace v Layoutu (a nebo jinem dostupnejsim editoru > dxf > gbr), ovšem problém je pak s vylitou plochou, ukládáním, apod. Navíc nemám jistotu zachování měřítka, všech prvků, apod.

2

Re: Editory formátů RS-274X / RS-274D

Dobrý den, rád bych se na ty soubory podíval, abych si udělal představu, co vše v nich je a nakolik by případně šlo aplikovat toto: https://www.formica.cz/forum/viewtopic.php?pid=54#p54

3

Re: Editory formátů RS-274X / RS-274D

Dobrý den, tak jsem taky zkusil najít nějaký free editor a nic :-( . Pro jednoduché úpravy používám GerbV, kerý umožňuje alespoň mazat segmenty, posouvat vrstvy a spojovat více vrstev do jedné, takže se něco málo s ním udělat dá.