1

Téma: Cnf Layout

Dobrý den,
mám problém u verze 4.40 a WIN7 s tím, že nemohu psát a automasticky načítat konfigurační soubor LAYOUT.cnf.
V Library mohu přidávat ADD Lib, ale Save config nezapisuje, (někdy) dává hlášku Acces dennied. Volba Save on exit nepomáhá, po exit a novém načtení musím do Library opět přidat další knihovny. Zatím jsem se s tím spokojil, a nevylučuji, že to nejde na vrub tvůrců Formicy. Třeba neumím nastavit určitá práva, nicméně co dělat?

2

Re: Cnf Layout

Dobry den,
kdyz jsem to jeste provozoval pod Vistama, pomohlo mi nainstalovat to na jiny oddil, nez C. Jinak moc neporadim, do motanice ohledne prav ve Vistach a W7 moc nevidim. Teoreticky jeste to pokazde spoustet jako spravce, nebo si overit, ze vas ucet je s opravnenim spravce (pokud neni, musite se prihlasit jako Administrator a svemu uctu opravneni zmenit)

3

Re: Cnf Layout

Dobrý den,
nedávno jsem odpovídal na jiný dotaz týkající se zápisu do konfiguračního souboru. Problém byl sice jiný, ale odpověď by podle mého názoru mohla trochu pomoci i teď (http://www.formica.cz/forum/viewtopic.p … 1083#p1083).

Vyplývá z ní například, že by neměl být při zapisování i čtení konfiguračního souboru rozdíl mezi adminem a ne-adminem. Každý bude mít svůj konfigurační soubor uložen ve své privátní oblasti.

Překryvný strom se vytváří jen pro programy instalované v adresáři Program Files (x86). Proto pan Och dospěl ke zkušenosti, že instalováním na jiný oddíl se chování přiblíží k tomu, na něž byl zvyklý z Win XP (za předpokladu, že pracuje jako admin).

Pro přesnější diagnózu by bylo dobré vědět, ve kterém adresáři máte Formiku instalovanou a pod jakým typem účtu pracujete. Podívejte se také, zda se Vám ve virtuálním překryvném adresáři vytvářejí konfigurační soubory (s aktuálním datem). Chová se Schematik obdobně?

4

Re: Cnf Layout

Dobrý den,
instalováno mám standardně v adresáři Program Files, jako neadmin. Pokusil jsem se změnit práva na typ Admin, za výsledek ale bych nemohl ručit. Až bude čas, zkusím instalovat jinam, třeba na jednotku flash. Děkuji za snahu pomoci.

5

Re: Cnf Layout

Ještě k radě ohledně "překryvného adresáře". Pod Users a mým kontem, virtualStore, lze nalézt Layout.cnf, a to originální, i modifikovaný. Modifikovaný má ale stejnou velikost jako originální, což indikuje zřejmě, že modifikace v reálu neobsahuje. Config nemá textovou formu, přímo jej nevidím. Snažil jsem se načíst tuto konfiguraci z "překryvného adresáře" pomocí option/loadConf, nepomohlo.

6

Re: Cnf Layout

Jen bych poznamenal, že Layout.cnf (nebo, v pokusných verzích, Layout.f4k) je binární soubor, jehož délka je (v rámci verze programu, uvedené v jeho hlavičce -- alespoň ta totiž lze vypsat příkazem type) konstantní, takže o obsahu souboru nevypovídá.

7

Re: Cnf Layout

Píšete, že máte instalováno v Program Files. Znamená to, že máte 32bitovou verzi Windows 7? V 64bitovém systému by měla být Formica - jakožto 32 bitová aplikace - instalována v Program Files (x86).

Modifikovaným a nemodifikovaným souborem rozumíte soubory s koncovkami *.cnf a *.cn$? Pokud v překryvném adresáři existují, patrně se do nich zapisuje správně.

Načtení konfiguračního souboru z adresáře s editorem a načtení z překryvného adresáře by mělo skutečně vést ke stejnému výsledku, protože v obou případech se čte týž soubor.

Skutečně se podařilo do knihovny požadované soubory přidat? Nemůže být problém už v manipulaci s knihovnou?

8

Re: Cnf Layout

Modifikovaný soubor jsme ukládal pod modifikovaným názvem. Originální i modifikovaný soubor se uložily, datum se měnilo. Při čtení, automatickém i příkazem, zůstává nicméně jen původní obsah.
Ohledně "manipulace s knihovnou", bezprostředně po přidání se další knihovny uplatňují v pořádku.

9

Re: Cnf Layout

Znamená to, že jste oba soubory binárně porovnal a jsou identické? Ani jiné změny (např. nastavení barev) se do konfiguračního souboru nezapisují? Chová se schematický editor obdobně?

10

Re: Cnf Layout

Dobrý den,

měl jsem s Layoutem před časem obdobný problém a řešení je v nastavení přístupových práv ve panelu Vlastnosti a tam záložka Kompatibilita u daného programu.

Pravým tlačítkem na ikonu programu v adresáři a vybrat vlastnosti. Nakonec se mi to tam podařilo na Vistách nastavit tak, že program šel spouštět bez požadavku na potvrzení a při ukončení zapisoval do konfiguračního souboru.

Krátce na to mi však havaroval HD a při instalaci jsem se radši vrátil k Windows XP. Bohužel teď si již nepamatuji nastavení ani přesnější postup.
Zajímavé bylo, že Schematik s Vistama podobný problém neměl a choval se stejně jako dříve.

O.Peroutka