Dobrý den,
rád Vám pomůžu, používáme Formicu již několik let pod Linuxem :)
Mám vytvořený jednoduchý návod k instalaci HASP klíče pod Linuxem, u mě dříve pod Ubuntu, teď LinuxMint.
Ozvěte se mi na email jaroslav.malir@robe.cz rád Vám ho pošlu i s potřebnými soubory.
Hezký den.

Dobrý den,také se mi líbí Vaše úvaha o zapnutí horní nebo dolní poloviny vrstev. I to by se dalo lehce definovat pomocí makra, pokud by byla možnost v menu Graphics vypnout nebo zapnout všechny vrstvy nebo se dostat do nějakého stavu, od kterého se může potom odpíchnout při definování makra. Osobně si myslím, že i začátečník pokud uvidí řádek v menu Graphics-Layer Color-All Layer s možností On/Off, tak pochopí, co se stane pokud to použije.

Dobrý den, prosím Vás, nepřišel jsem nato, jak posouvat více popisků součástek najednou. Zkoušel jsem přes Mark Element označit více popisků a poté přes Edit-Group-Move jsem je chtěl posunout, ale tuto možnost mi to nepovolilo. Pokud mám do desky vloženo více textů, tak to jde.

Dobrý den, docela by se v Layoutu hodila funkce zapnutí a vypnutí všech vrstev. Příklad: Měl bych zapnuty např. 3 vrstvy jedné strany desky a chtěl bych si na okamžik zapnout všechny ostatní vrstvy a hned se vrátit zpět do zobrazení pouze těch 3 předchozích vrstev. Stačilo by něco jako přidat jeden řádek v Graphics-Layer Color-All Layer s možností On/Off nebo zaškrtávací políčko nebo tak něco. Pokud by k tomu šlo i udělat macro bylo by to super. Další nápad je, možnost vypnutí a zapnutí aktuální vrstvy jednou nebo dvěmi klávesami např. lomítko / nebo Ctrl+/. Hojně používám zkratky Ctrl a +- pro listování mezi vrstvami a tohle by bylo další vylepšení.Děkuji.

Dobrý den,
můj tip, já používám k náhledu na gerber data Free/Open Source Gerber Viewer v2.0.1 a jsem s ním spokojený. Je verze pro Linux i Wokna.
Hezký den

Dobrý den,
prosím Vás o radu, ohledně generování Partlistu pro osazovací automat.
Jde o generování středu součástky. Mám Footprint, který se skládá ze tří diod.
Jak lze vygenerovat Partlist této součástky s určením středu každé diody??
Existuje ve Formice něco jako referenční značka pro generování souřadnic pro osazovací automat??
V našem případě bychom potřebovali možnost umístit tyto značky pro každou diodu.
Hezký den

http://www.formica.cz/files/forum/3led1.png

7

(1 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Dobrý den,
bohužel jsem se znovu setkal s problémem při ukládání desky z Formiky 4.4P99 do verze 4.3.
Poslal jsem Vám soubor vytvořený ve verzi P99 a uložený jako text a z něj uložený soubor do verze 4.3.
Vysledoval jsem následující:
Po uložení desky do formátu 4.3 a  znovu otevření ve verzi P99 jsem
zjistil, že čáry ve vrstvě 17 se přesunuly do vrstvy 16.
Výsledný soubor nejde otevřít ve verzi 4.3 - hláška  "Line 341:Value out
of range".
Prosím Vás, zjistěte jestli je problém z naší strany nebo je to jiná chyba.
Děkuji.
Hezký den

Jaroslav Malíř

Dobrý den, jen bych se chtěl podělit u zkušenosti s prohlížečem pouzder. Používám Formicu pod Ubuntu 8.04 přes WINE 1.0 a prohlížeč pouzder funguje. Jde o velice užitečnou pomůcku. Hezký den.

Dobrý den, děkuji za návod pro vytvoření nethasp.ini. Používáme síový USB Hasp klíč pod Ubuntu 8.04 přes Wine 1.0 a vše funguje jak má. Hezký den.

10

(7 odpovědí, posláno do Testovací verze programu Layout)

Dobrý den, děkuji za pomoc při vyřešení problému.Testovací verze P99 již funguje.Funguje mi pod Ubuntu 8.04 s nainstalovaným WINE 1.0.Zjistil jsem,že nefunguje korektně pod WINE 1.1.5 a to tak, že při přepínání mezi plochami v Ubuntu dochází k minimalizaci spuštěné Formiky a spuštění dalšího okna Formiky. Nechová se to jak má, proto jsem přešel zpátky na Wine 1.0 a tam to funguje korektně. Hezký den.

11

(7 odpovědí, posláno do Testovací verze programu Layout)

Dobrý den, děkuji za rychlou odpověď. Bohužel chyby "Get ID error" jsem se nezbavil. Stav je takový,že jsem zkoušel ostrou verzi P98 i testovací verzi P99 ve Wine i VMware. Výsledek je, že ostrá verze funguje pod obojím, ale testovací bohužel ne. Pokud jsem ve VMwaru povolil přímou komunikaci s USB klíčem lokálně, testovací verze fungovala, síově bohužel ne a napíše hlášku "Get ID error (code -3).Pod Wine napíše hlášku "Get ID error (code -100).Podle toho usuzuji, že pořád nefunguje přístup na klíč síově. Děkuji.

12

(7 odpovědí, posláno do Testovací verze programu Layout)

Dobrý den, prosím Vás o radu ohledně testovací verze P99. Používám (zatím krátce) Formicu v Ubuntu pod Wine. Ostrá verze Layoutu běží vpořádku, ovšem nepodařilo se mi rozjet vaši testovací verzi P99. Když ji chci spustit vyskočí okno Layout : Get ID error (code -100). Možná by mi pomohlo, kdybyste zde ve foru dal odkaz pro stazeni cele instalačky P99. Děkuji.