1

(1 odpovědí, posláno do Testovací verze programu Layout)

Pad, který nemá být prokovený, nemám nadefinován ve vrstvě mědi což většina výrobců pochopila. Už se ale stalo, že ho jeden výrobce prokovil, čímž se vyzkratovalo napájecí napětí rozlité v horní, se zemí rozlitou ve spodní vrstvě a tak jsem musel všechny konektory (jejichž upevňovací nožičky pad-y procházely) odletovat a dirky provrtat. Od té doby preventivně v poznámce při zadávání výroby těch několik typů padů vyjmenuju a funguje to.
Pro selekci "prokovené -x- neprokovené" by mělo stačit nenadefinování ve vrstvách mědi; odmaskování v nepájivé masce nemá vliv. M.

... a to mi pripomelo, ze kdyz si na zacatku kresleni DPS "nasypu" soucastky a uz vim, ze treba ty, ty a ty (rekneme desitky kusu) budu potrebovat pootocit o 90-180-... stupnu, tak bych si predstavoval, ze si je zvyraznim a pak se mi nejakou mnozinovou operaci pootoci kazda zvlast a ne vsechny jako celek.
To stejne by se mi hodilo i ve schematickem editoru. (tam zarovnat popisky uz umim :-)
Dekuji.
M.

Zdar vsici!
Jiste jste jiz nekolikrat potrebovali importovat pouzdro nebo cely shluk soucastek od kolegy. Pokud se u vas ve firme "nedrzi" spolecne knihovny prvku a kazdy si jede na vlastni triko, je pak problem s prirazenim rozmeru pad-um. Podobna, ba jeste horsi, situace nastane, skladate-li nekolik plosnaku, i od ostatnich spolupracovniku, na jeden prirez aby se vyuzil kuprextit pri zadavani vyroby vzorku.

Napady:

P.H.:
Funkce, která při importu desky zvýrazní (= rozsvítí) ty pájecí body, jejichž rozměry se tím importem změnily. (To mohou dle akt. nastavení být jak ty staré, tak naopak ty nové.)

ich:
Vypis (seznam pad-u) jako kdyz pri natazeni netlistu program hlasi, jake jsou rozdily v pouzdrech. Poznamenal bych si, ktere to jsou a ty pak jeden po druhem podle uvahy od-editoval/nahradil.

T.O.:
...jeste dve vylepseni:
- Vyskocila by tabulka se seznamem konfliktu, a v ni bych rovnou mohl rozhodnout, jestli pod danym cislem typu budou rozmery stavajici, nebo ty importovane.
Nebo:
- By bylo vhodne mit moznost importovanym druhem padu neprepisovat ten stavajici rozmer, ale rozmery importovaneho vlozit na jeste neobsazenou pozici. Timpadem by bylo vse v puvodnich rozmerech a bez prace.

Nuze, hura do boje! :-)
M.