1

Téma: Editor soucastky: Vkladani rady Pinu

Dobry den,
stale casteji byva roztec pinu v mnohem jemnejsim rastru, nez dovoluje program, jedine misto, kde mi to trochu vadi, je vkladani rady pinu, kde nemohu zadat presne cislo, at je jakekoliv, ale pouze nasobek nejjemnejsiho mozneho rastru. Bylo by mozne upravit to tak, abych mohl vlozit presne cislo, ktere by se zaokrouhlilo jen na tolik, kolik vyzaduje definice typu float, a z tohoto cisla by se pocitala kazda ze souradnic generovanych pinu?
Jinymi slovy chci dosahnout toho, aby se piny umistily v nasobcich puvodni a spravne roztece uvedene v datasheetu s tim, ze jejich pozice bude zaokrouhlena az po vypoctu souradnice, na nejblizsi souradnici nejjemnejsiho rastru programu.

2

Re: Editor soucastky: Vkladani rady Pinu

Dobrý den, to rozhodně je dobrá připomínka, už jsem o tom také kdysi uvažoval.  Tedy, přesněji řečeno, uvažoval jsem o čemsi trochu jiném, totiž o zadávání celkové délky řady pinů.  (Při jejím umísování by se pak interpolovalo do stejného základního rastru, jinak to ostatně ani nejde.)

Druhotnou motivaci by takovéto řešení mělo v tom, že člověk občas narazí na katalogové listy, v nichž nominální rozteč sousedních pinů není vůbec uvedena, pouze její horní a dolní mez.  (Co si vzpomínám, stalo se mi to např. s integrovaným Graetzovým můstkem jakéhosi obskurního výrobce, a možná ještě jinde.)  V takovém případě člověk neví, jaké číslo tam má vlastně napsat, i pokud má k disposici neomezenou přesnost.

Podívám se, co by se z těchto dvou možností dalo naprogramovat lépe (zřejmě ta zvýšená přesnost, jinak bych tam asi musel implementovat vkládání obou možných hodnot, jak rozteče sousedních pinů, tak i celkové délky) a přidám do nějaké příští testovací verze.

3

Re: Editor soucastky: Vkladani rady Pinu

Tak muzete tam pripadne dat oboje, jinak pokud znam celkovou delku, stejne tak i jen roztec dvou pinu, pak si lehce mohu druhy udaj dopocitat sam, precijenom tak casto se ta funkce nepouziva, tak by to tolik nemelo vadit, at tam bude jakykoliv zpusob.

4

Re: Editor soucastky: Vkladani rady Pinu

Nakonec jsem zadávání rozteče pinů prostě zjemnil (stokrát -- ale není to kritické).  I nadále je možné zadat číslo bez desetinné tečky, a to pak bude interpretováno jako údaj v základních jednotkách.  Mělo by se to snad chovat konsistentně, s jedinou výjimkou (o níž vím) při čtení starého konfiguračního souboru.

Právě jsem Vám poslal odkaz na pokusnou verzi s touto úpravou.

5

Re: Editor soucastky: Vkladani rady Pinu

Dobry den,
prave resim, jak dostat do desky v rastru mm pouzdro ktere je puvodne palcove,
takova vec by se mohla podle mne na tento problem pouzit, muzu pozadat o link na tuto verzi?

6

Re: Editor soucastky: Vkladani rady Pinu

Dobrý den, před chvilkou jsem Vám posílal odkaz na poslední pokusnou verzi (která ovšem mezitím už byla zaměřena na řešení jiných věcí).  Je možné, že bych našel i nějakou stabilnější verzi z meziobdobí.

7

Re: Editor soucastky: Vkladani rady Pinu

Diky moc,
tim se ten zapeklity problem kombinace mm/inch soucastky vyresil uplne skvele a za 10 min!
A jeste lepsi je, ze soucastka funguje i v pracovni verzi (tu ted mam P99.106C). :o)

A jeste "support response" byl 17 minut!!!