1

Téma: Popiska pinu a indikace negovani

Dobry den, zjistil jsem, ze pokud chci popsat pin "S/M" (kde ze podrtzeni dole znamena caru negace ve formice), pak musim string zadat takto: "~~S/~M", tedy nejprve zapnout a hned vypnout negaci, aby se mi nasledne nad M spravne objevila cara. Neco mi rika, ze by to melo fungovat tak, ze zadam retezec "S/~M", ale pokud to udelam, pak se formatovani neuskutecni a v popisce pinu se zobrazuje string s vlnovkou tak, jak jsem to zapsal do textboxu.

2

Re: Popiska pinu a indikace negovani

Chování, jak ho popisujete v první větě, je plně v souladu s nápovědou pro "Text s pruhem", kde si můžete přečíst: "Text, v němž se vyskytuje pruh, musí mít na začátku znak ~ (vlnka). Pruh začíná vlnkou lichou v pořadí a končí vlnkou sudou v pořadí (pokud pruh má začít uvnitř textu, musí mít text na začátku dvě vlnky). Pokud text obsahuje lichý počet vlnek, při vypisování se automaticky vkládá vlnka za jeho poslední znak." Nejde tedy o projev závady.

Toto složitější řešení bylo implementováno zejména proto, že bylo rychlejší vyhodnocovat pruhování jen u textů začínajících vlnovkou. Tento aspekt sice časem poněkud ustoupil do pozadí, ale kvůli zpětné kompatibilitě není vhodné chování měnit, protože zároveň umožňuje vložit do textu také skutečnou vlnovku.