1 Naposledy upravil: kolin (2008-11-21 17:02:16)

Téma: Funkce Reorder pro seznam pouzder soucastky

Dobry den, bylo by prosim mozne v editoru schem.znacky vytvorit funkci Reorder (tak jako je pro zmenu poradi v definicich schem.znacky) i pro pouzdra v sezanmu prirazenych pouzder?
Uz nekolikrat jsem tuto funkci postradal, zvlaste kdyz ma soucastka vice druhu pouzder (typicky napr.svorkovnice Wago)

Vsiml jsem si take, ze nazvy Part Names se radi dle abecedy, pouzdra jsou ponechana svemu osudu.
Premyslim tedy o vhodnosti jeste dalsi funkci "seradit dle abecedy" nebo to nehrotit a razeni dle abecedy nechat na manualni zrucnosti uzivatele.
Dale, jestli by i Part Names nemely mit moznost seradit dle sveho s tim, ze soucasny stav (dle abecedy) je ale vyhovujici. Jen o tom uvazuji tak, aby to bylo jaksi uniformni pro Part Names i Packages....

2

Re: Funkce Reorder pro seznam pouzder soucastky

Uvnitř programu musí být jména PartNames jednoznačně uspořádána, aby bylo možno rychle nalézt předlohu podle jména. Pokud je navíc abecední řazení vyhovující, není důvod měnit fungující mechanismus.

V případě pouzder se žádně setřídění nevyžaduje. Zachovává se pořadí, v němž byla jména pouzder vložena. Doplnit funkci pro uživatelské setřídění by nebyl problém.

3

Re: Funkce Reorder pro seznam pouzder soucastky

Potom bych Vas chtel poprosit alespon o nejake, i nejjednodussi trideni (pouzite napr.jiz v seznamu nactebnych knihoven, kde se na zacatek premisti zvolena polozka). Pokud by se vam chtelo do neceho sirsiho, zlobit se urcite take nebudu :o). Dekuji