1

Téma: Zajimave chovani Picking Distance

Dobry den, objevil jsem drobnou zaludnost (zajimavost, nebo snad chybku, nevim co to vlastne presne je), ktera v beznem nevrhovani nastane velmi vyjimecne. Picking Distance mam nastaveno na 10 a vsude se chova spravne, az na jednu situaci:
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchPickingDistance01.gif

Cerne cary v dolni casti obrazku jsem domaloval pro znazorneni dvou navzajem nespojenych spojovych car, jak jsou vuci sobe posazeny ve schematu, odpor je pro znazorneni vzdalenosti. Snazil jsem se kurozr nastavit do nejvzdalenejsiho mista, kde primykani jeste reaguje.
Jak je patrno, dochazi k primknuti kurzoru v mnohem vetsi vzdalenosti nez je nastaveno. Je zajimave, ze k tomu nedochazi, pokud jsou cary nakresleny samotne, at jen vodorovna, nebo jen sikma. Takze, cim ostrejsi (mensi) uhel obe sviraji, tim delsi vzdalenost kurzoru od konce car napravo muze byt, aby se kurzor primknul.

Zaujalo mne to vicemene z toho duvodu, ze jsem posouval trosku delsi spoje, a jeden segment sikmeho spoje zasahoval mimo zobrazovany vyrez. Jakmile se kurzor primknul, vyrez se zaroven vycentroval na misto kam skocil kurzor a ja zprvu nechapal, proc mi poskakuje obraz. Je mozne, ze mam nekde neco spatne nastaveno, ale projel jsem cele nastaveni a nic nevypadalo ze by toto ovlivnilo..

2

Re: Zajimave chovani Picking Distance

Algoritmus pro hledání významných bodů je nastaven tak, aby přiřadil nejvyšší váhu případnému průsečíku (i v prodloužení) vodičů, které jsou oba v dosahu kurzoru. Přesně to se děje v popisované situaci: Jakmile jste malým kurzorem vybral oba vodiče současně, přesunul se velký kurzor do jejich průsečíku.

Jistě nejde o vysloveně špatné nastavení. Svou roli sehrál nezvykle ostrý úhel mezi segmenty. Jen bych doporučil používat poněkud menší hodnotu Picking Distance. Připomínám, že ta udává v pixelech vzdálenost, na niž může být kurzorem zachycen objekt nebo jeho významný bod. Výběr je tak možno jednoduše zjemnit zvětšením výřezu.