1

Téma: Tloustka signalovych car a jejich editace

Dnes jsem poprve pouzil moznost nastavit si tloustku cary signalu, kterou se ma cara na obrazovce vykreslit, a zjistil jsem, ze pokud dojde ke spojeni standartni a jine tloustky (konkretne jsem pouzil typ 0 a typ 5), je Junction oznaceno jako neodstranitelne, a nejde ted ani smazat, ani s nim hybat, dokonce to nelze ani v pripade, ze dojde pouze ke spojeni koncu dvou ruznych typu car. Z jakeho duvodu to je?

2

Re: Tloustka signalovych car a jejich editace

Možnost odstranit značku z místa propojení několika vodičů závisí jen na tom, zda po odstranění značky vznikne smyslupné uspořádání vodičů. Například lze odstranit značku z překřížení dvou kolmých vodičů. Naopak značka ve spoji typu T je neodstranitelná a proto jsou takové značky předem označeny "unremovable junction".  Složitější situace editor testuje, až když dostane příkaz "Delete".

Spojením několika vodičů je možno hýbat v režimu "Drag Vertex" určeném pro jejich tvarování. Přilehlé vodiče se stanou tvarovatelnými v úseku od vrcholu do prvního zlomu nebo pevného bodu, jímž může být za určitých podmínek konec vývodu součástky, kotvička návěští nebo spojení logických typů. A právě chybně nastavená podmínka pro poslední eventualitu způsobila, že při tvarování přesně v místě spojení dvou různých typů čar se vytvářely "gumičky" nulové délky.

Děkuji za upozornění. Brzy doplním odkaz na ověřovací verzi, kde už by tvarování mělo být v pořádku.

3

Re: Tloustka signalovych car a jejich editace

Testovací verzi editoru můžete stáhnout z adresy http://www.formica.cz/files/Schema440r65p06.zip.

Změny se týkají především označování utržených návěští a tvarování vodičů na rozhraní logických typů.

4

Re: Tloustka signalovych car a jejich editace

Dekuji, vse funguje jak ma.

5

Re: Tloustka signalovych car a jejich editace

tak bohuzel jeste nefunguje, viz.popis v tematu http://www.formica.cz/forum/viewtopic.php?pid=341#p341

6

Re: Tloustka signalovych car a jejich editace

Děkuji za popis.  Zejména u odlaďování funkcí, jejichž míra využívání závisí na stylu práce uživatele, je taková zpětná vazba neocenitelná. Například tvarování vodičů jsem naposledy upravoval před dvěma lety, ale na problém s tvarováním hranice typů dosud nikdo neupozornil. Po tak dlouhé době už těžko lze mluvit o odlaďování.

Novou ověřovací verzi editoru prosím stáhněte z adresy http://www.formica.cz/files/Schema440r65p07.zip.