1

Téma: Komercni vyuziti

Mohu vyuzivat licenci SW Formica, kterou mi mam k dispozici na CVUT FEL v ramci sveho studia, i ke komercnim ucelum a ne jen ke studijnim ucelum?

2

Re: Komercni vyuziti

Jak velký rozsah takovéhoto užívání pro výdělečné účely máte na mysli?

3

Re: Komercni vyuziti

No zatim nic velikyho, sem tam neco, jestli vubec. V soucasne dobe se rozhoduji mezi vice navrhovymi SW.

4

Re: Komercni vyuziti

Držitelem té výukové licence k Formice je ??VUT FEL; krom toho ke klíči není technicky možné přistupovat bez využívání prostředků fakulty (tj. její sítě).  Užívání síové Formiky studenty pro nějaký (obecně nejen výdělečný) účel proto zřejmě podléhá souhlasu fakulty a řídí se jí stanovenými pravidly.  Po této stránce tedy nemám co do věci mluvit.

Pokud jde o můj osobní názor, zdá se mi, že (vedle splnění požadavků předmětu) by někdy studentům mohlo pomoci naučit se desky správně navrhovat, kdyby je navíc museli dovést do stavu, v němž by jim byla nějaká firma ochotna za ně zaplatit.  Umět navrhnout desku tak, aby se dala bez větších škod i vyrábět, je koneckonců asi také cílem výuky.

Z autorskoprávního hlediska by mi tedy užívání i pro výdělečné účely v rozsahu výšeuvedenému přiměřeném celkem nebylo proti mysli.  Jde o to ten přiměřený rozsah definovat.  Nejsem si ale jist, zda formulace "No zatim nic velikyho, sem tam neco" k tomu poskytuje ideální základ.

5

Re: Komercni vyuziti

Tak se jiz omlouvam, na skolnich strankach v sekci download je zminka o tom, ze system Formica muze byt pouzit pouze pro nekomercni ucely. Tim je jiz cela zalezitost vyresena.