1

Téma: Uložení předvolených hodnot autorouteru

Prosím jak se dá uložit jinak zvolené hodnoty (ceny) oproti default a optimalizace v rámci autorouteru tak, aby při dalším spuštění jsem nemusel tyto hodnoty znovu nastavovat a byly zachovány mnou nastavené. U nové desky bych chápal, že by to asi šlo, když bych si vytvořil zřejmě nějaký etalon, ale u již hotové desky nevím jak to nastavit.

2

Re: Uložení předvolených hodnot autorouteru

Všechny hodnoty cen, vah a přepínačů se ukládají přímo do *.PCB souborů.  Z menu Autorouter se tam neukládá pouze hloubka strhávání spojů a počty optimalizačních průchodů, protože tyto hodnoty se spíše než k desce vztahují až ke konkrétnímu spuštění routeru.

Pokud chcete nastavené hodnoty převzít z jiné desky, lze užít příkaz Files | Read File Sections a přečíst jen sekci Setup, do níž je nastavení routeru uloženo.  Jestliže však užíváte stejné parametry autorouteru pro celou skupinu desek, bylo by asi pro jejich nastavení pohodlnější si napsat makro.

3

Re: Uložení předvolených hodnot autorouteru

Soubor maker (o němž jsme teď mluvili v telefonu), který nastaví 5 + 5 optimalizačních průchodů, může vypadat třeba takto:

Macros (
  <Shift-Ctrl-O> "pět a pět průchodů" (<Alt-A><l><5><Enter><c><5><Enter>)
)

Doplňte si jej tam příkazem Macros | Add.

Mimochodem, jak to tak vidím, někdy by se možná ve Formice hodilo přidávání maker skrz clipboard.  Asi by to muselo vypadat tak, že by se jednotlivá makra dala vkládat celá najednou, ve zdrojovém textu, do nějaké nově doprogramované vstupní řádky.