1

Téma: Zvyrazneny pad

Je nejak mozne invertovat svetlost (nebo barvu, to je celkem jedno) pisma pro cislo pinu, pokud je pad vysviceny? Dokud nenastavim pruhlednost padu, tak cislo neni vubec videt. Zkousel jsem si hrat s barvami ale to k nicemu nevedlo..

2

Re: Zvyrazneny pad

Bohužel taková možnost neexistuje.  Příčinou toho je OR-ování barev, které způsobuje, že cokoliv se (v OR-ovaných vrstvách) přikreslí, může obraz jen zesvětlit.  OR-ování je nutné proto, aby nezáleželo na pořadí vykreslování objektů, což je zas potřeba kvůli rychlosti automatické aktualizace.

Zkusil jste pohnout s nově doplněným parametrem Graphics | Thresholds | Highlight v testovací verzi?  Idea je zadat nějaké nižší procento, aby highlightované pady nebyly tak světlé a aby tedy zbýval nějaký rozdíl jejich intenzity a bílé, do něhož by se čísla pinů vešla.  Také byste mohl výchozí barvu padů ztmavit.

3

Re: Zvyrazneny pad

Tak jsem si nastavil 150% a je to lepsi, cislo je alespon trochu videt, dekuji. Kdyz jsem zkousel nastavit tmavsi pismo (seda, cerna) nebylo cislo videt vubec.
Napada me jeste, jestli by neslo udelat jen u pisma neco na principu preteceni maximalni hodnoty svetlosti, tedy ke standartne nastavene svetlosti pisma po zvyrazneni pripocist jeste polovinu z maximalni mozne svetlosti pixelu a pak pouzit MOD (modulo)... Proste docilit, aby svetlost pisma byla po zvyrazeni vzdy v opacne polovine rozsahu svetlosti, nez je zvyrazneny podklad pisma - kvuli max.kontrastu. Je to jen napad, nejak jsem prilis neuvazoval nasledky na okoli, nebo mozne problemy...