1

Téma: Jak nastavit VALUE v suciastke z kniznici

Dobry den.

Prosim vas chcel by som sa opytat, ci je mozne v Layoute, ked si vyberiem suciastku (puzdro) a umiestnim ju na plochu, zadat okrem Name aj Value. Neviem to nikde najst.

Ked vytvaram novu suciastku, tak je tam ta moznost. Ale ja vacsinou vyberam puzdra z kniznice a chcel by som si v DPS pisat aj hodnoty suciastok nie len ich nazvy.
Pouzivam free verziu formici

2

Re: Jak nastavit VALUE v suciastke z kniznici

Dobrý den, nevím, zda Vašemu dotazu rozumím správně, ale Value je prostě nápis, jen se speciální funkcí a pevně připojený k součástce.  Jako takový se též dá (v již umístěné součástce) editovat v režimu Edit Text, pokud na něj ukážete; abyste mohl ukázat, je popřípadě třeba mu nejprve nastavit nenulovou velikost.  To můžete udělat tak, že součástky, jejichž Value si přejete změnit, označíte (třeba hvězdičkou), pak příkazem Select | Qualify | Components | Values označení omezíte na tyto nápisy, a příkazem Edit | Change | Text Size jim nastavíte vhodnou velikost.

Ještě bych asi měl vysvětlit, proč je to tak složité:  Důvod je v tom, že hodnoty součástek by měly být vkládány i aktualizovány ve schematickém editoru; na desku je lze přenášet příkazem Netlist | Load Netlist (který lze užívat i k aktualizaci).

3 Naposledy upravil: eMZet (2011-08-19 10:57:01)

Re: Jak nastavit VALUE v suciastke z kniznici

Dakujem.

Este jedna otazocka. Aj NAME aj VALUE je vo vrstve 21. Da sa urobit to, ze by VALUE bolo v inej vrstve? Ale v takej, kde by sa dala upravit hrubka ciar textu. Lebo napr. ked som ten text value prehodil do vrstvy 20 nedalo sa zvolit sirsia ciara textu.
Aby som si mohol zapnut a vypnut bud nazov alebo hodnotu suciastky a teda aj vytlacit.

Dakujem

4

Re: Jak nastavit VALUE v suciastke z kniznici

Samozřejmě, to není žádný problém:  Jakmile jsou nápisy Value označeny, lze jim vnutit jinou vrstvu příkazem Edit | Change | Layer.  Podobně i typ čáry, kterou jsou kresleny, nebo již zmíněnou výšku znaků.

5

Re: Jak nastavit VALUE v suciastke z kniznici

Ano to som zistil to ide ale vo vrstve 20 sa neda zhrubnut ciara textu. Aj ked som zvolil hrubsiu stale ostala taka tenka

6

Re: Jak nastavit VALUE v suciastke z kniznici

Pro daný typ čáry si na příslušné vrstvě můžete fyzickou šířku změnit v menu Dimensions | Line Widths.  (Nově přidané vrstvy totiž mohou mít šířku čar nulovou, byla-li deska převzata ze starší verze programu.)