1

Téma: Vkládání spojů - nové režimy?

Dobrý den, kdysi jsem uvažoval o možných modifikacích chování režimů Draw (First) a Draw (Next), přičemž všechny by šlo nastavit nějakými novými přepínači.  Tehdy jsem to také diskutoval s několika zkušenějšími uživateli, ale potřeba přidat takovéto volitelné modifikace odtud nevyplynula.  (Spíše jsem se setkal s pochopitelnou nedůvěrou k příliš mnoha nastavitelným parametrům.)  Dnes jsem si ale uvědomil, že to vše bylo tehdy diskutováno ještě před doplněním funkce zastavení na isolační vzdálenosti, takže by modifikace možná stály za nové zvážení.

V zásadě by se jednalo o tři přepínače:

1) Dva segmenty nebo jeden?  Přepínač by mohl zakazovat umístění druhého segmentu spoje, takže by v režimu Draw (Next) (samozřejmě jen s hodnotou Place | Line | Segment Angle = 45° nebo 90°) po stisknutí levého tlačítka nemusel vložený spoj sahat až k ukazateli.  Druhý segment (pokud před umístěním existoval) by pouze zůstal v seznamu ukazatele; jinými slovy, na konec prvního segmentu by se posunula nová kotvička.   Možná by bylo ještě lepší mít pro ten účel (kromě či místo přepínače) nějakou speciální klávesu, která by funkci modifikovala okamžitě, ale Shift i Ctrl už bohužel jsou obsazené.

2) V režimu Draw (Next) by se umístěním segmentu o nulové délce (tedy vlastně dvojklikem) vkládala prokovka stejně, jako nyní středním tlačítkem či klávesou Tab.

3) Pokud by se v režimu Draw (Next) při umístění spojky pod ukazatelem nacházel střed pájecího bodu, ukazatel by automaticky přešel do režimu Draw (First).

Takže, máte-li nějaký názor na potenciální užitečnost takovýchto volitelných modifikací chování (anebo náměty na jiné, vztažené k režimům Draw (First) / Draw (Next)), uveďte je prosím v tomto vlákně.

2

Re: Vkládání spojů - nové režimy?

dobry den,
1) toto je pro mne nezajimave - jestli to dobre chapu, pak bych musel kreslit po jednotlivych segmentech a mel bych zbytecne vic kliku.
2) proc ne, obcas me stve, ze se musim vracet zpet na vychozi vrstvu, ze ktere jsem sel, abych vytvoril prokovku (typicky napojovani SMD padu na rozlitou zem na druhe strane desky)
3) to je docela zajimave, jen nevim, co to uzivateli prinese - jednou rukou polozit pocatecni bod, kreslit, zakoncit lze jiz ted jen pomoci mysi. Vyhoda je v tom, ze mnoho spoju je pouze mezi dvema pady, ale mam dojem, ze vic je tech, co spojuji >2 pady. Co takhle do Draw(First) prejit az v okamziku, kdy z netlistu vidim, ze v propojovanem Netu jsou vsechny pady jiz propojeny?

Navrhuji jeste tento bod:
4) libilo by se mi na stisk nejake klavesy (nebo spis kombinaci klaves, kdyz samotne klavesy jsou jiz obsazeny), kdyby se uhel segmentu po dobu stisku zmenil na Arbitrary, hodi se mi to casto a makro se mi tim zaplacavat moc nechce..