1

Téma: Informace o maximalnich rozmerech vykresu

Dobry den,
je v soucasne dobe nejaka statistika zobrazujici rozmery pokreslene plochy a vypocet velikosti plochy (napr. v mm2 nebo cm2)? Nasel jsem jen statistiky segmentu..

Pokud neni, mam timto namet na dalsi male vylepseni :)

Vyuzil bych to pokazde, kdy zadavam desku do bezne vyroby a musim zjistit maximalni rozmer desky. Obsah potom vyuziju pri sestavovani panelu, kdyz to budu zadavat do Pragoboardu na PoolServis, a potrebuji vyuzit alespon 1dm2, nebo vedet, kolik jsem dostud zabral plochy.

2

Re: Informace o maximalnich rozmerech vykresu

Dobrý den, pokud Vám správně rozumím, jde Vám jen o obdélníkové plochy.  V tom případě je asi zdaleka nejjednodušší je "obkreslit" okénkem: příkazem Place | Window kolem nich umísovat okénko (stačí začít, tj. umístit první roh -- není nutno si případné dříve nastavené okénko zničit umístěním druhého rohu).  V průběhu umísování vidíte aktuální rozměry a plochu okénka (ve čtverečních milimetrech).

Alternativně, pohodlněji  a přesněji, v testovacích verzích Layoutu můžete označit celou desku (nebo třeba jen její rámeček v libovolné vrstvě), a potom příkazem Tools | Window | Set around Marked nastavit okénko kolem označených prvků.  Jestliže pak užijete příkaz Place | Window, ještě před ručním umístěním prvního rohu [nového, zbytečného] okénka vidíte rozměry a plochu toho původního, které Vás zajímalo.

3 Naposledy upravil: Tomáš Och (2011-04-14 11:14:30)

Re: Informace o maximalnich rozmerech vykresu

Mel jsem na mysli prave nejaKou sofistikovanejsi metodu, ne to delat obchazenim pomoci nejakych funkci. Ono se to hodi pri jakemkoliv sestavovani panelu prototypovek. Stejne tak se to hodi uplne pokazde, kdyz generuji standartni vystup pro vyrobu, kdy do specifikacniho listu uvadim i rozmer desky. Pro PoolServis jde o to, ze min.plocha je 1dm2 za 500kc a prototypove desky jinde se standartnim postupem ve dvou ci trech kopiich se zas vyplaceji od urcite a do urcite plochy. A resim to prave pro to, ze obchazet to neustalym pokladanim okenka, zoomovanim do protejsiho rohu abych to mel pokud mozno presne (ne vzdy jsou rohy jednotlivych desek v protilehlych rozich uplme az na okraji a ne vzdy jsou rohy pravouhle), na kalkulacce spocist plochu, a zase odzoomovat zpet, poposunout desku nebo pridat dalsi, a cele to martyrium opakovat.
Idelane by bylo dobre to videt vzdy aktualni v hornim pruhu. To mi neprojde, proto hledam reseni alespon v nejakem zobrazeni statistiky rozmeru a zabrane plochy v menu.

4

Re: Informace o maximalnich rozmerech vykresu

Tomáš Och napsal:

Idelane by bylo dobre to videt vzdy aktualni v hornim pruhu.

No ale vždy právě tam to uvidíte.  Co se týče postupu, který jsem uvedl jako alternativní, nepředpokládá žádné hledání rohů či zoomování; můžete si na něj pohodlně napsat makro (Alt-S - S - E - Alt-T - W - M - Alt-P - W).  Nenastalo někde nedorozumění?

5

Re: Informace o maximalnich rozmerech vykresu

Aha, tak to se omlouvam, k nedorozumeni skutecne doslo :) Jo, tohle vypada pouzitelne, tak jdu rozsirit makra a dekuji!