1

Téma: Formica 4.3 pod W7 - všechny pady mají stejný vnitřní průmìr

Dobrý den.

Prosím o radu s následujícím problémem - rozjel jsem F4.3 na W7 (pomocí rady pana Křivky - zkopíroval jsem nainstalovaný program z PC s WXP na moje nové PC s W7). Vše funguje jakoby OK, ale při tisku na fyzickou tiskárnu mají všechny pady stejný vnitřní průměr (odhadem 0,5mm), vnější průměr je OK - mění se podle typu padu. Když uložím desku do PCX, je to v pořádku, ale do PDFka už to nefunguje.

Netušíte někdo, kde by mohl být problém?


A ještě jedna připomínka k autorům programu - chtěl jsem uložit desku jako pokus.txt.pcb, ale deska se uložila jen jako pokus.txt. Možná je to ale ve verzi 4.4 už opraveno.

Děkuji předem za Vaše připomínky.

Petr Filipi

2

Re: Formica 4.3 pod W7 - všechny pady mají stejný vnitřní průmìr

petrfilipi napsal:

(...) při tisku na fyzickou tiskárnu mají všechny pady stejný vnitřní průměr (odhadem 0,5 mm), vnější průměr je OK - mění se podle typu padu.

Dobrý den, samotný přenos instalace z WXP na W7 nemohl tuto změnu způsobit.  Matrice vytištěná na tiskárně byla ve verzi 4.30 chápána jako prostředek pro amatérskou či domácí výrobu desek, a v tom případě je výhodnější mít ve středech pájecích bodů jen otvor o (malém) jednotném průměru, který slouží pro vedení špičky vrtáku při ručním vrtání desky, než tam mít výsledný průměr otvoru.  (Také proč?  Uživatel zde desku stejně odvrtá, a již s mědí nebo bez ní.)

Pro verzi 4.30 snad tehdy existoval jakýsi speciální driver WPrinter.dll, ale po těch devíti či více letech se už nepamatuji, co přesně dělal (možná jen inverzní tisk?), a dnes bych jej nerad hledal a zkoušel.  I pokud si Formicu 4.40 nechcete koupit, mohl byste z ní také užívat "technologickou verzi" (viz http://www.formica.cz/produkty.html), v níž jsou možnosti tisku daleko širší.

petrfilipi napsal:

(...) chtěl jsem uložit desku jako pokus.txt.pcb, ale deska se uložila jen jako pokus.txt. Možná je to ale ve verzi 4.4 už opraveno.

Ve verzi 4.40 je to stejné.  Protože dialogové okno (které je součástí Windows) má tendenci doplňovat příponu, náš kód druhou příponu zas odstraňuje.  (V opačném případě byste si mohl naopak přát desku uložit jako pokus.txt, a uložila by se pokus.txt.pcb .)  Možná se nad tím někdy ještě zamyslím, ale čisté řešení to asi nemá.