1 Naposledy upravil: kolin (2008-01-17 11:33:21)

Téma: Nefunkcni Detect on Any Layer

Dobry den, mam pocit ze nefunguje vypnuti funkce Options | Detection | Detect on Any Layer.
Mam prave ted soucastky na spodni strane desky (=vidim je zrcadlove), dotycny prepinac mam v poloze Off a at jsem na jakekoliv vrstve, program soucastky detekuje a mohu s nimi hybat, at jsou vrstvy soucastky videt nebo ne, at jsem na vrstvach strany A nebo B. Deje se tak i nezavisle na prepinaci Edit Invisible Elements of Window v jedne z pokusnych verzi. Zkousel jsem to v techto verzich:
- ta, ve ktere je moznost prepinat mezi sadami zobrazeni,
- ta, kde se pokusne barvi gumicky jinou barvou,
- ta, kde jsou pokusne funkce Edit | Change | Center Names a Align Names, a je zde i moznost vypnuti editace skrytych vrstev.
ostatni jsem nezkousel.

(pro uplnost: tema uzce souvisi s tematem Vyber a posun skupiny objektu http://www.formica.cz/forum/viewtopic.php?id=46)

2

Re: Nefunkcni Detect on Any Layer

Dobrý den, všechny citované verze by se měly v této věci chovat stejně:  Jak říká help, zmíněný parametr omezuje identifikaci prvků.  Součástka ale není prvek a, což je horší, je chápána tak, jakoby byla na všech vrstvách.  Jednou možná budu počítat množinu vrstev součástky (jakožto sjednocení množin vrstev jednotlivých prvků), ale zatím to není na pořadu dne.

Pro detekci správné součástky platí jiné triky:
1) pokud se součástky překrývají, prioritu má ta s menším obvodem;
2) nelze-li si pomoci jinak, je možno ukázat na prvek součástky a pak ji zvednout celou.
Více o tom je někde v helpu.

3

Re: Nefunkcni Detect on Any Layer

Aha. U mne slo prave o to, ze jsem vyjimecne delal potisk z obou stran, a mel jsem vypnuty vzdy celou jednu polovinu vsech vrstev nalezicich jedne strane desky, a mohl poisky srovnat. Ovsem pri zvedani popisky, ktera jiz nelezela na sve soucastce ale mimo jeji prostor, sem obcas omylem misto popisky uchopil soucastku lezici na druhe (schovane) strane.