1

Téma: Makra v schematiku a layoutu

Nainstaloval jsem si nové verze layoutu a schematiku z odkazu na www. Po instalaci jsem zjistil, že makra nejsou v souladu s makry v layoutu. V současnosti mi to nevadí, protože mám na základě naší předcházející výborné spolupráce makra, která jsou vzájemně ve shodě a jednoduše jesem si je přes Add přihrál. Možná došlo k opomenutí při vytváření instalační sady, ale byla by škoda, kdyby tato makra byla odlišná.

2

Re: Makra v schematiku a layoutu

Od minulého týdne jsou v instalační sadě celkem tři sady maker. Jednak jsou to dosavadní dvě oddělené sady pro editor schematu a editor knihovních předloh přejmenované na Schema430.Mac a LibEdit430.Mac, jednak je to nová sada Schema.Mac společná pro oba editory.

Tady bych asi měl připomenout rys, který jsem do schematického editoru vložil relativně nedávno: Pokud se soubory maker v obou částech schematiku jmenují stejně, nedochází při přechodu do editoru předloh a zpět  k ukončení expanze makra. Jediné makro tedy například může ze schematu otevřít editor předloh, upravit značku součástky, vrátit se do schematu a tam příslušnou schematickou značku hned použít.