1

Téma: Labely

Dobry den,
delsi dobu pozoruji u labelu, zvlastni chovani. Mam nekolik labelu, ktere jsou klasicky prirazeny spojum. Ted labely vezmu a presunu do volneho prostoru tak, aby nenalezely zadnemu signalu, a zbarvi se spravne vsechny do fialova (zapnute zvyraznovani chyb typu Lost Labels). Nasledne jeden label zvednu a hned polozim (move). vsechny ostatni labely se zmeni na tyrkysovou, jako kdyby bylo v poradku ze nenalezi k zadnemu signalu. Fialovy zustane jen ten, ktery jsem zvedl, polozil (a protoze se i oznacil jako vybrany do skupiny, tak samozrejme i odoznacil pomoci Unselect All).

Rekl bych ze je toto chovani spatne, nebo jsem neco nepochopil...

2

Re: Labely

Snažím se popsaný proces krok za krokem reprodukovat. Nedaří se mi zvednutím a položením návěští vyvolat nesprávné chování. Můžete prosím situaci detailněji popsat? Možná by bylo vhodné, kdybyste připojil ukázkové schema s popisem, které návěští po zvednutí vyvolá vadné chování.

3 Naposledy upravil: kolin (2007-11-14 09:56:44)

Re: Labely

tak sem to odkrokoval a provedl screenshoty, a dopadlo to takto:
0 verze programu:
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely/FormSch00.jpg
1 takto vypadaji labely, kdyz je odtrhnu od spoju a volne polozim vedle:
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely/FormSch01.gif
2 kdyz prvni label zvednu, stale je vse v poradku, taktez se nic nezmeni, pokud po zvednuti zrusim operaci klavesou Esc:
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely/FormSch02.gif
3 ale jakmile label polozim, nastane toto:
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely/FormSch03.gif
4 nasledne dam prekreslit obrazovku:
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely/FormSch04.gif
5 provedu Unselect All:
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely/FormSch05.gif
6 zvednu jiny label:
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely/FormSch06.gif
7 polozim ho a opet Unselec All (pokud bych vzal celou skupinu a polozil, bude fialove vse, cili co zvednu a polozim, to si barvu udrzi):
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely/FormSch07.gif
8 pak jsem jeste schvalne zvedl label START_SENSOR2 a dopadlo to takto (dokonce u START_SENSOR4 je fialove poze podrtzitko mezi slovy):
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely/FormSch08.gif

Pokud schema zavru a otevru, je opet vse v poradku, dokud s tim nehnu.

4

Re: Labely

Konečně se mi nejspíš podařilo závadu reprodukovat. Projevuje se, jen pokud použiji příkaz Drag. Naopak Move funguje správně. Je to tak? V každém případě děkuji za upozornění.

5

Re: Labely

Omlouvam se za mystifikaci, jedna se o prikaz Drag (nedavno jsem si lehce prekopaval makra, tak se mi to chvili bude este motat), Move je nejspis v poradku, jen pokud predtim nastanou predmetne chyby, pak pri postupnem zvedani a pokladani pomoci prave Move, se vzdy dva labely pod prave zvedanym odbarvi do tyrkysove. Kdyz projedu postupne pomoci funkci Move vsechny labely, je pak jiz vse v poradku. Tedy projevuje se to jen u Drag.

6

Re: Labely

Vyzkousel jsem opravenou verzi programu viz. tema http://www.formica.cz/forum/viewtopic.php?id=69, a nyni vznikla nova chyba:

1) vysvitim nejaky objekt nebo objekty (Edit / Group Operation / Mark Element)
2) ted, pokud prikazem Edit / Drag Pick zvednu jakykoliv spoj (plati i pro contours) v miste lomu, zvednou se soucasne s nim i vsechny vysvicene objekty, a ty se posunuji jakoby v rezimu Move Pick.

Pokud vezmu spoj za jeho cast mimo misto lomu, nebo vezmu jakoukoliv komponentu, je vse v poradku. Jedine nespravne chovani, na ktere jsem pri testech narazil, je tedy v momente zvednuti jakehokoliv spoje v miste jeho lomu.

7 Naposledy upravil: kolin (2007-11-21 15:16:26)

Re: Labely

Prisel jsem jeste na jednu vec:
1) otevru program kliknutim na soubor schematu
2) vsechny labely na aktualne zobrazenem listu jsou tyrkysove (to je spravne, v celem schematu neni label, ktery by byl "homeless")
3) prepnu se na dalsi list a na nem jsou veskere labely fialove, totez je na vsech dalsich listech, vyjma listu, ktery byl zobrazen jako prvni
4) na nekterem z listu, kde jsou labely fialove, zvednu a polozim nahodne vybrany label pomoci edit / Move Pick a na aktualnim liste se vsechny labely prebarvi na tyrkysovou;
     totez plati, pokud provedu prikaz Unselect All (neni podminkou, aby byl vybran jakykoliv objekt)
5) nyni opet zacnu prepinat mezi listy a zjistuji, ze na vsech listech, krom jednoho, jsou labely fialove, ovsem list, kde je vse v poradku jiz neni ten, co byl aktualni po otevreni souboru, ale list, kde jsem zvedl a polozil label naposled

8

Re: Labely

Děkuji za popis.  Zejména u odlaďování funkcí, jejichž míra využívání závisí na stylu práce uživatele, je taková zpětná vazba neocenitelná. Například tvarování vodičů jsem naposledy upravoval před dvěma lety, ale na problém s tvarováním hranice typů dosud nikdo neupozornil. Po tak dlouhé době už těžko lze mluvit o odlaďování.

Novou ověřovací verzi editoru prosím stáhněte z adresy http://www.formica.cz/files/Schema440r65p07.zip.

9

Re: Labely

Dekuji, obe chyby jsou odstraneny. Pokud prijdu jeste na dalsi, napisu.

Dlouholeta chyba pri tvarovani hranic typu asi bude zpusobena tim, ze nikdo patrne jeste nekombinoval ruzne sirky. Problem se totiz vyskytoval jen u signalovych car, nikoliv napr.u kontur. Snad z duvodu, ze schema je vice povazovano za logicke usporadani, a sirky spoju se resi az v layoutu, nebo proto, ze pokud vytisknu takove schema, kde jsou stejnou sirkou kresleny spoje i kontury (nebo sbernice), muze byt schema mene prehledne...nevim..

10

Re: Labely

Dobry den, tak jeste je maly detail:
1) mam nakreslene dva ruzne spoje napojene jednou stranou na nejakou soucastku a na druhe oba opatrene shodnym labelem,
2) jeden label pomoci Drag (nebo i Drag Group) zvednu a vodic pod druhym labelem zfialovi (label ne, pouze ten vodic)
3) nyni zvednutou skupinu polozim, a az do prekresleni okna je vodic dal fialovy
pokud pouziju Move nebo Move group, je vse v poradku.

11

Re: Labely

Nějak se mi nedaří toto zreprodukovat. Máte na mysli poslední verzi programu staženou z výše uvedené adresy?

12 Naposledy upravil: kolin (2007-12-20 10:30:32)

Re: Labely

Ano, jedna se o tuto posledni verzi 650007.

1) vychozi stav:
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely02/FormSchLabely2_01.gif

2) zvedl jsem pomoci Drag:
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely02/FormSchLabely2_02.gif

3a) kdyz jsem si s tim hral jeste pred snimanim obrazku, zlobilo to tak, ze spoj byl fialovy cely, ted dosahuju na tomto konkretnim pokusnem schematu zas jen techto vysledku a jeste ne pokazde:
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely02/FormSchLabely2_03a.gif

3b) tak jsem vzal jine, vetsi realne schema, a tam se puvodni dej (spoj fialovy cely) projevuje stale:
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely02/FormSchLabely2_03b.gif

2c,3c) Deje se to pri zvednuti labelu (nikoliv spoje pod labelem), nebo po zvednuti soucastky - na dalsich obrazcich jsem zvedl a polozil procesor, a vzniklo naopak toto:
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely02/FormSchLabely2_02c.gif
http://www.papouch.com/users/hroch/FormSchLabely02/FormSchLabely2_03c.gif


na tom schematu, co jsem si nakreslil ze dvou odporu, se to stavalo pouze chvili po te, co jsem ho vytvoril, od te doby at menim, ukladam, zavitram, oteviram, se jiz deje jen to co na obr.3a.  Na vetsim schematu se barvi naopak cely spoj, nebo jen jeho usek (3c)..schema mohu zaslat, pokud Vam bude uzitecne..