1

Téma: Pomocne vrstvy

Proc ve vrstvach 3 az 6 a 17 az 20 nelze menit sirku cary, ktera je vzdy vykreslena nulovou sirkou? K cemu jsou tedy presne tyto vrstvy urceny? Predpokladam ze jako pomocne, ale tim spise by mely byt univerzalni..

2

Re: Pomocne vrstvy

Dotazu asi dost dobře nerozumím.  Šířky spojových čar jednotlivých typů lze pro příslušné vrstvy změnit v menu Dimensions | Line Widths (pokud defaultní nastavení nevyhovuje).

Jestliže byly desky převedeny z verze 4.30, na vrstvách, které 4.30 neměla, mají v tabulce rozměrů všechny typy čar nulovou šířku.  Tabulka rozměrů se Vám na desku mohla dostat také z knihovny, původně vytvořené ve verzi 4.30.  Nejde nakonec o tento případ?

3

Re: Pomocne vrstvy

Nene, jde o to, ze kdyz otevru prazdny Layout a nakreslim napriklad ve vrstve 23 dve cary tloustkami 0,3mm a 1,5mm, cary budou opravdu na obrazovce videt kazda jinak tlusta. Ovsem pokud tyto cary prenesu do jedne ze zminovanych vrstev, budou na obrazovce obe tyto cary vykresleny sirkou 1px i pri tom nejvetsim priblizeni. Pokud cary prenesu zpet, je tloustka opet v poradku.

4

Re: Pomocne vrstvy

Tady asi je trošku nedorozumění.  Segment spojové čáry má (abych tak řekl) napřed logický typ a vrstvu, a teprve pak šířku.  Šířka je udána v tabulce, přístupné skrz menu Dimensions | Line Widths a indexované právě tím typem a vrstvou.

Jinými slovy, šířka kreslené čáry se může změnit přechodem na jinou vrstvu.  (Takhle je to udělané z toho důvodu, že pro vnitřní vodivé vrstvy se občas užívala jiná návrhová pravidla, zahrnující i širší spojové čáry.)

5

Re: Pomocne vrstvy

Aha! Tak to jsem Vas predtim opravdu nepochopil. Ted uz tomu rozumim. Dekuji!