1

Téma: Tisk schemat

Pokazde, kdyz tisknu schema, trva priblizne 1 az 2 minuty, nez se schema z jednoho listu dostane na papir. Nema to souvislost s rychlosti PC ani operacnim systemem, lehce se pouze doba meni podle mnozstvi elementu..

2

Re: Tisk schemat

Zkuste si ze stejného schematu vygenerovat metafile. Program při tom generuje stejná data, jen je posílá do rychlejšího subsystému. Troufám si tvrdit, že pro běžná schemata bude generování dat trvat několik sekund. Zbývající čas je při tisku konzumován mimo schematický editor.

Pokud máte k dispozici laserovou tiskárnu kompatibilní s jazykem PCL firmy HP, můžete zkusit obejít ovladače Windows použitím adaptéru LASERJET.DLL . U některých tiskáren zase pomáhalo přepnutí ovladače Windows z vektorového do bitmapového režimu. Důležitou roli může hrát velikost paměti tiskárny i způsob jejího připojení k počítači (přímo, po síti), zejména při použití velkých rozlišení.

3

Re: Tisk schemat

Aha, dekuji, zmena knihovny pomohla.

4

Re: Tisk schemat

Dobrý  den
Potřebuji vykreslit velké schéma na plotr přes HP GL, chtěl bych aby vekeré popisy byly jiným pérem, je toho mozné dosáhnout ? V Change config je Item tools & colors zakázáno.

5

Re: Tisk schemat

Nastavením přepínače grafického výstupu Sheet to Output do polohy All Sheets je nejen určeno, že se budou postupně generovat výstupy ze všech výkresů, ale také jsou téměř všechny ovládací prvky fixovány v poloze pro automatický tisk. Pokud chcete parametry nastavit ručně, zvolte pro výstup konkrétní výkres.

V menu Item Tools & Colors pak nastavte přepínač Tools & Colors Selection do polohy Manual. Tak můžete modifikovat tabulku pro přířazení perek Change Item Tools & Colors.