1 Naposledy upravil: Petr Horský (2007-11-16 20:08:33)

Téma: Windows Vista a klíče HASP

Podle dokumentace výrobce klíčů jsou pro provoz pod Windows Vista nutné (zhruba řečeno) nové drivery a nová obálka.  (Příspěvek pana Kolínského v jiném vlákně ve mně však nechává dojem, že to není vždy pravda a že někdy fungují i ty původní.)  Drivery lze stáhnout z našich stránek (anebo zde: www.formica.cz/files/HASP4_driver_setup.zip ), editory užívající novou obálku jsou např. zde: www.formica.cz/files/Layout-p98-env12.zip a www.formica.cz/files/Schema-p64-30-env12-2.zip .  Tyto editory nahrazují stejnojmenné soubory ve standardních instalačních sadách.

Editory bychom ovšem mohli sjednotit, protože výše uvedené programy pracují i pod staršími verzemi Windows.  Neudělali jsme to (ani pro nejbližší dobu neplánujeme) hlavně z toho důvodu, že programy pro Windows Vista vyžadují podstatně delší dobu pro každé své spuštění.

Byl bych opravdu nerad, kdyby snad letmý čtenář tento příspěvek interpretoval tak, že Windows Vista doporučujeme pro práci s Formicou.  Ve skutečnosti nám není doposud známa žádná výhoda, kterou by pro ni přinášely.