Téma: vytvoření souboru DXF

Dobrý den, Formica umí vytvořit soubor DXF. Nikdy jsem soubor DXF nevytvářel - jak je to s nastavením konfigurace? Je tam defaultně nastaveno 1000 jednotek na 1 mm. Je to běžně používané měřítko? Nebo je to potřeba nějak změnit? Případně nese si informaci o měřítku soubor v sobě, aby se to vždy zobrazilo ve správném měřítku? Potřebuju zadat laserové řezání děr do plechu.

2

Re: vytvoření souboru DXF

Dobrý den, když se teď zcela zběžně dívám do (již velmi starého) zdrojového textu driveru, měřítko tam není určeno a ani se mi nezdá, že by tam nějaké mělo být.  (Spíše mi není jasné, čím jsou určeny jednotky.)  Na druhé straně pochybuji, že by vše fungovalo správně, pokud byste tu hodnotu 1000 změnil.

Předpokládám, že data pro laserové řezání stejně budou procházet skrz nějaký mechanický CAD (?).  Není možné ověřit v něm, zda je soubor interpretován správně?

Re: vytvoření souboru DXF

Vyzkouším. Naposled když jsme dávali řezat díry do plechu, nakreslil jsem to ve Formice (Autocad nemám a ani s ním neumím) a výkres jsem dal kolegovi, který to překreslil v Autocadu. Když pak z výkresu vyhodil všechny kóty, oni ten výkres přímo použili pro data pro řezání. Takže budu kreslit kóty do jiné vrstvy a dám jim dva výkresy. Jeden s kótama, aby bylo možné ověřit měřítko a druhý bez kót pro řezání. A budu tady informovat, jak to dopadlo.