1

Téma: NÁMĚT kontrola padů při načítání součástky z jiné desky

Asi se to stalo každému, než aby kreslil každou součástku, raději se podívá do ostatních knihoven, které jsou k dispozici, zda tam již potřebné pouzdro není nakresleno. Bohužel při vložení do desky může dojít k tomu, že rozměry padů původní součástky se se liší od padů v mé desce. Vizuálních změn si člověk všimne, horší je to, pokud má součástka ještě nějaké další otvory např. pro ukotvení RJ konektoru v desce plastovými výlisky. Představoval bych si v tomto případě minimálně varování o tom, že při "importu" jsou pady rozdílné. Ideální by bylo, kdyby se informace z tohoto varovného "okna" ještě někam ukládaly pro případný další náhled rozdílů (ovšem netuším, kam je ukládat :-). Přechod do editace chybných padů by byl třešničkou na dortu, ale je to asi zbytečná programátorská práce navíc.
IvoL

2

Re: NÁMĚT kontrola padů při načítání součástky z jiné desky

Toto se mi stává často. Já si zas myslím, že třešničkou na dortu by byl dotaz, zda převzít rozměry padů z knihovny za předpokladu, že nemám typ padu, tedy jeho číslo, na desce použit.

3

Re: NÁMĚT kontrola padů při načítání součástky z jiné desky

Ano, tohle je základ rozumného řešení.  (Tím spíše, když správné rozměry už jsou načtené v programu spolu s příslušnou knihovnou.)  Ve skutečnosti však lze čekat, že konflikty nastanou poměrně rychle, a pak by bylo potřeba přesunout pad z knihovny do logického typu nového čísla.  (Ta by mohla běžet např. od  konce tabulky dolů.)

Vedle té řady testovaných programů 4.41... tady udržuji ještě další, 4.42..., a ta by měla brzy umět i toto.  Potřebuje k tomu však také nový formát souborů, v nichž jsou pady jednotlivých čísel typů už navzájem nezávislé, tedy nikoliv svázané skrz Opposite Type.