Téma: Délka spoje...

Dobrý den.

Když jsem dnes navrhoval DPS pro jeden projekt, tak jsem zjistil, že v Formica Layout v4.40 není dostupná přímo funkce pro zobrazení celé délky nakresleného spoje (nebo jsem ji nenašel). A protože jsem si chtěl usnadnit práci abych nemusel počítat délku podle délky jednotlivých segmentů ručně, tak jsem přišel, že tuto funkci lze poměrně jednoduše nahradit makrem.

<F10> "line length"  (
    <F11> <s> <m> <Enter> <d> 
    <s> <d>)

Kde se nejprve zavolá makro, které odznačí všechny prvky (S-U-E). Poté označí spoj nad kterým právě "stojí" kurzor (S-M). A následně zobrazí tabulku se statistikou rozměrů prvků (D-S-D). Nu a v této tabulce úplně na konci je řádek "Marked" a ve sloupečku "Length" je vidět délka pouze jediného zvoleného spoje.

PS.: Možná se toto makro ještě nějakému uživateli Formicy bude hodit.

2

Re: Délka spoje...

Dobrý den, děkuji za příspěvek.  Sumární délka označených spojů skutečně byla míněna také (ne-li především) ke zjišování délky jediného spoje.  Vaše makro může práci s ní dále usnadnit.

Jiná věc je, že takto lze změřit jen délku již položených spojů.  Pokud uživatel potřebuje spoj vytvarovat na požadovanou elektrickou délku, bude muset postupovat cestou pokus a omyl, popřípadě si délku počítat.  Kdyby se více uživatelů zajímalo o délku právě kresleného či tvarovaného spoje v režimech Draw, Drag Segment a Drag Vertex, mohu začít uvažovat o tom, jak ji doplnit do informační řádky.