1

Téma: Formica 4.21

Dobrý večer!
Vlastním dnes asi již historickou verzi formici zakoupenou na Amperu v roce 1999(dokonce ani s touto verzí mi nešlo se zaregistrovat?).Potřeboval bych radu ohledně formici v4.21.
Po letech jsem oprášil diskety této verze,chtěl jsem nainstalovat na W7,ale samozřejmě to nejde.Je nějaká možnost jak to na těchto win zprovoznit.
Děkuji Martin

2

Re: Formica 4.21

Dobrý večer, předpokládám, že se jedná o verzi bez hardwarového klíče.  Možná bych jako první pokus doporučil nainstalovat na nějakých starších Windows (např. XP), a pak odtud přenést všechny soubory, které instalace vytvořila v adresáři Program Files (resp. celý ten podstrom), na počítač s W7.

3

Re: Formica 4.21

To jsem už udělal spustit to nějakým způsobem jde,ale nevím jak tisknout na tiskárnu
Už si nepamatuji přesně snad to dělám správně.
Artwork - Load driver+ nějaké to nastavení -  ale nevím co by mělo být ve File Extension mám tam PRN,zkoušel jsem i LPT,
ale hlásí to file PRN(LPT) not found.Právě nevím jestli to nemůže být tím,že to není instalováno,ale jenom zkopírováno
Ano je to verze bez hardw.klíče
Tiskárna je připojena přess wifi

4

Re: Formica 4.21

Jaký driver tiskárny jste připojil?  (Už si nepamatuji, zda je tam nějaký WinPrint.dll, WPrinter.dll atp., či zda byly až u 4.30.)  V nejhorším budete muset ze 4.21 tisknout skrz nějaký bitmapový formát.

Jestli však je problém jen s výstupem, nejjednodušší by pro Vás asi bylo zároveň si nainstalovat tzv. technologickou verzi 4.40 -- viz http://www.formica.cz/produkty.html -- (nepotřebuje hardwarový klíč) a tisknout (jakož i případně generovat další formáty) skrz ni.

5

Re: Formica 4.21

Použil jsem deskjet.dll ty co jste uváděl tam nejsou.To jsem taky udělal s tou novější verzí,i to funguje sice to hlásí nějaké hlášky(jak na potvoru mi došel inkoust v tiskárně,takže nevím co to tiskne,ale nějaké náznaky tam jsou),ale aspon to sežere papír!
Jen jsem to pokud možno chtěl zprovoznit na té plné verzi když už jsem ji koupil a abych nemusel přeskakovat z jedné na druhou nebo tisknout z úplně jiného programu.Podle mě je problém v File Extension.
Ještě jsem se chtěl zeptat jestli se dá do té mojí verze zakomponovat formát PDF.Já jsem tam sice zkopíroval ty knihovny(Dll,Cfg),ale  to stejně nefunguje.
Ale i tak děkuji za pomoc

6

Re: Formica 4.21

DeskJet.dll generuje výstup ve formátu HP-PCL verze 5 (tedy pokud si vzpomínám).  Současné USB tiskárny mají protokol složitější a hlavně s driverem komunikují obousměrně.  V příponách bych u toho problém nehledal, ostatně si je můžete změnit.

Máte-li tam generátor PostScriptu (omlouvám se, ale opět se nepamatuji, zda tam býval), PDF byste snad mohl získávat skrz GhostScript.  Jinak bohužel nelze příliš očekávat, že dll drivery budou záměnné mezi verzemi.

7

Re: Formica 4.21

No asi se budu muset smířit tím,že tu starou verzi přes W7 nerozchodím a nějak to pytlíkovat to s tou 4.40
Děkuji