1

Téma: Pad Tools v Excellon.dll

Potřebuji poradit s následujícím problémem:
V návrhu jsem jako průchody použil pady Type 0 (C0.800, H0.400), které jsou ve standardní nabídce Formicy. Při generování souborů pro výrobu jsem zjistil, že Excellon.dll vrtáky 0,4mm nezná. Mohl bych teoreticky dát vrták 0,6mm (T1), ale pak už by nezbyla kolem téměř žádná měď a větší pady použít nemohu kvůli místu.
Podobně bych potřebova vrták 4,0mm pro vlastní pad.

Dotaz:
Existuje buď nová verze Excellon.dll se širším výběrem vrtáků nebo nějaký způsob, jak tam tento vrták doplnit?

Děkuji za radu.

2

Re: Pad Tools v Excellon.dll

Dobrý den, Excellon.dll (stejně jako jiné dll drivery pracující s nástroji) sice má nějaké výchozí nástroje již zabudovány, ale není problém si doplnit další pomocí jeho konfiguračního souboru.  V manuálu http://www.formica.cz/manuals/fl430-ht.pdf je na str. 191 a 192 popsáno jak.  (V zásadě stačí do souboru Excellon.cfg doplnit řádku s popisem nového nástroje.)

Pro jednoduchost zde ale raději uvedu odkaz na konfigurační soubor s virtuálními nástroji, odstupňovanými po půl desetině milimetru (od vyšších průměrů pak po desetině): Excellon-Semach.cfg.  Ačkoliv byl připravován pro konkrétního výrobce, pro Vaše účely pravděpodobně vyhoví také a bude asi stejně dobře vyhovovat i dalším uživatelům.