1

Téma: Izolacni vzdalenost - chybna detekce

Narazil jsem na chybku pri detekci (a doufam, ze jsem ji neodhalil a zde nikde nezminoval drive), a to, ze mam caru urcite sirky, a na ni se napojuje cara o sirce mensi. Nyni v miste spojeni techto typu ja spoj zvednu a zacnu priblizovat k jinemu. Ovsem detekce pomerure vztaelnost mezi carou, ke ktere se priblizuju, a zvednutou carou o mensi sirce. Spravne by se mel v miste kurzoru urcit nejsirsi spoj, a podle nej reagovat.
Na obrazku vlevo od kurzoru jsou segmenty sirsich car od sebe ve vzdalenosti spravne, pod kurzorem dochazi k detekci pri priblizovani daleko "pozdeji":
http://www.papouch.com/users/hroch/FormPcbDetVzdal/DetekceVzdalenosti.GIF


Nevim, jestli to neni podobny problem jako jste zminoval v tematu zminenem nize, tedy ze by to byla otazka neumerneho programovani, nebo jde jen o banalni zadrhel.
Jen pro uplnost - dalsi (starsi) diskuze ze stejne oblasti ale tykajici se jinych detailu indikace vzdalenosti zde: http://www.formica.cz/forum/viewtopic.php?id=49

2

Re: Izolacni vzdalenost - chybna detekce

Děkuji za ukázku.  Jsem teď v zahraničí a zdrojový text nemám s sebou, takže se na to nemohu přímo podívat, ale takhle po letech si nevzpomínám, že bych spoje běžící ke cursoru třídil dle šířky a vybíral z nich ten nejširší.  Ve všeobecnosti platí to, co jsem napsal ve vlákně, které citujete -- zastavení na isolační vzdálenosti je jen nástroj, který má pomáhat (a v 90% případů snad i pomůže), neklade si však za cíl zaručit, že isolační mezera nebude porušena.  Až budu v Praze, zamyslím se, zda by nešlo Vámi popsanou situaci jednoduše ošetřit.