1

(5 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Knihovny pro Layout chci pro sve další rozšíření unifikoval z hlediska padů na skupiny
- "Peroutka mil"
- "Peroutka mm"
- "Papouch mil"
- "Papouch mm".
Je takovéto členění vhodné? Lze se spokojit v zásadě s posledními verzemi, jak jsou doporučeny (např. s indexy 2012, 2013), nebo je nutné užít také předchozí (např. s indexem 2008)?

2

(9 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Modifikovaný soubor jsme ukládal pod modifikovaným názvem. Originální i modifikovaný soubor se uložily, datum se měnilo. Při čtení, automatickém i příkazem, zůstává nicméně jen původní obsah.
Ohledně "manipulace s knihovnou", bezprostředně po přidání se další knihovny uplatňují v pořádku.

3

(9 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Ještě k radě ohledně "překryvného adresáře". Pod Users a mým kontem, virtualStore, lze nalézt Layout.cnf, a to originální, i modifikovaný. Modifikovaný má ale stejnou velikost jako originální, což indikuje zřejmě, že modifikace v reálu neobsahuje. Config nemá textovou formu, přímo jej nevidím. Snažil jsem se načíst tuto konfiguraci z "překryvného adresáře" pomocí option/loadConf, nepomohlo.

4

(9 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Dobrý den,
instalováno mám standardně v adresáři Program Files, jako neadmin. Pokusil jsem se změnit práva na typ Admin, za výsledek ale bych nemohl ručit. Až bude čas, zkusím instalovat jinam, třeba na jednotku flash. Děkuji za snahu pomoci.

5

(9 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Dobrý den,
mám problém u verze 4.40 a WIN7 s tím, že nemohu psát a automasticky načítat konfigurační soubor LAYOUT.cnf.
V Library mohu přidávat ADD Lib, ale Save config nezapisuje, (někdy) dává hlášku Acces dennied. Volba Save on exit nepomáhá, po exit a novém načtení musím do Library opět přidat další knihovny. Zatím jsem se s tím spokojil, a nevylučuji, že to nejde na vrub tvůrců Formicy. Třeba neumím nastavit určitá práva, nicméně co dělat?

6

(3 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Knihovny Layout jsou zřejmě tvořeny pro určité pořadí padů dimension, mám tu stále určitou  nejasnost. Příklad: Loaduji File GMelectronic-mil.PCB. Verze 4.40 má implicitních 6 Dimension, počínaje Lib_imperial.pcb; použiji jen těchto 6. Prvek SOT-23 náhodou vychází nepoužitelný, má díry. Podobně 4312, díry nepasují. ??ada prvků je v pořádku, lze vytvářet složité a dokonalé PCB, nicméně tvůrce GM knihovny užíval zřejmě jiné Dimension, než uvedených 6. Nepomohlo by, kdyby nějaký dobrák sestavil excelský seznam základních padů, s jejich použitím v jednotlivých knihovnách (včetně zmíněné GM)?

7

(3 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

S přechodem na verzi 4.40 chci užívat další knihovny Layout, např. z GM. Je tu ale potíž s "Dimension". Typy a rozměry pinů, které jsem používal, kolidují s rozměry jaké užívá např. zmíněná GM. Naskýtá se možnost aspoň do budoucna nalézt vhodný kompromis, a přejít na takové rozměry, které používá co nejvíce profesionálů.

Jaké Dimension (pořadí pro používané typy a rozměry pinů) zvolit jako základ? Lze přechod stávajících součástek ze stávající Dimension na novou nějak zautomatizovat, či aspoň usnadnit?

Nebylo by lepší nechat volitelnou jen část Dimension? Možnost volby by zůstala pro zbývající část, a prvá část by se stala automaticky cenným standardem pro všechny uživatele?