Děkuji za rychlé rady. Vše je již funkční a velice jednoduché.

Dobrý den, ano mám na mysli napájecí vývody. Uvádím příklad na jednoduchém schématu s NE555. Napájecí vývody ve schematu normálně nejsou. Autorouter je také nezapojí. Něco kreslím špatně. Vše posílám na váš mail. Děkuji.

Dobrý den, prosím, kterým příkazem zadám autorouteru, aby automaticky zapojoval napájecí vývody integrovaných obvodů, které se ve schématu nekreslí? Nápověda mě nepomohla. Děkuji.

Dobrý den, jako začátečník se ptám, zda mohu vytisknout plošný spoj včetně součástek, tedy s jejich rozmístěním. Děkuji.

Dobrý den, ve schematu jsem použil běžnou svorkovnici ARK a běžné relé v pouzdru RELEM15E, ovšem autorouter mě tyto součástky propojí zcela jinak. Nevím, kde dělám chybu. Děkuji a přeji hezký den.

Zdravím,
umím ve schematickém editoru vytvořit novou součástku, v layoutu nové pouzdro, ale neumím je uložit.  Chci dosáhnout toho, když ve schematu použiju novou součástku, aby se mi po příkazu "open layout" načetlo i příslušné nové pouzdro.
Děkuji a přeji hezký den.

Dobrý den, dostávám se po delší době opět k formice. Problém s knihovnou jsem vyřešil. Knihovnu pouzder jsem měl i ve schematickém editoru a vůbec , celé jsem to nějak pomíchal. Soubor lib 440-A.pcb vznikl po rozšíření knihoven. Doufám, že jsem ostatním začátečníkům nepomotal hlavy.
Děkuji Vám za správné informace, formica je  opět funkční. Přeju krásný den.

Dobrý den, problém s knihovnou jsem nevyřešil. Library/View hlásí, že lib 440-A.pcb obsahuje, ale pokud zadám příkaz ze schematického editoru open layout, tak se mi zobrazí : lib 440-A.pcb LINE 1 UNKNOW WORD. V souvislosti s knihovnou se mi také zobrazilo : GLOBAL LIST FULL.
Mohlo by to být tím, že požívám volně šířitelnou verzi 4.40 ?
Děkuji J.Patočka.

Dobrý den, můj dotaz se týká knihovny. Problém nastal po rozšíření knihoven (GM el.).  Běžně jsem používal např. G2R1-12 z knihovny LIB 440-A. Toto pouzdro jsem použil pro Relé FINDER 4341. Jenže nyní mi po zadání příkazu Open layout program hlásí, že G2R1-12 nezná. Nepomohlo odstranění nových knihoven ani nová instalace systému Formica. Zkoušel jsem i kompletní odstranění formici z registru pc a provedl novou instalaci  návrhového systému. Bohužel beze změny.
Děkuji moc za rady.

Děkuju za pomoc. Schéma mělo dva listy.

Zdravím a nevím si rady s tímto : nakreslím schema, uložím. NAčtu schema a zadám příkaz open layuot. Jenže se mi načtou pouzdra i z jiných schémat a ne jen ze schématu načteného. Děkuju.