Dobrý večer,
omlouvám se, že s poděkováním přicházím až teď - nedostal jsem se k počítači. Soubor jsem podle Vaší rady přejmenoval a vše je v pořádku, radost pohledět.  Taky jsem si nechal zobrazit ty původně skryté systémové soubory, nicméně jsem žádnou změnu nezaznamenal. Ačkoliv jsem změnil jméno souboru Layout.Cn$ na Layout.Cnf, windows tvrdošíjně ukazuje ikonu .Cn$ a při dalším pokusu o přejmenování hlásí, že takový soubor již existuje... Poněvadž jsem technický analfabet a Formica znovu krásně běží, nic nezkoumám. Jenom mě napadlo: v adresáři "Schema" je také soubor Layout bez extenze, jen s označením telefonní pamě a má přesně oněch 34kB. Když se zmiňujete o Windows systémovém programu Conferencing utility - není zde nějaká spojitost?
Každopádně: mockrát děkuji za rychlou pomoc a za Formiku jako takovou.

Dobrý den,
prosím o radu, jak zprovoznit prohlížeč pouzder PLViewer.dll, když schem.editor při spuštění hlásil, že "...Formica4.40/Schema/Layout.Cnf not found". Já jsem přitom nainstaloval PLViewer ze stránek Formiky, v editoru desek jsem objevil jen soubory Layout.cnt (3kB) a Layout.CnS 34kB (to S jako značka USD s jednou svislou čarou - neumím to rychle najít na klávesnici, omlouvám se...). Ani vyhledávač Windows na zadání *.Cnf nic nenachází. Zkopíroval jsem tedy do složky se schem. editorem zmíněný soubor CnS. PLViewer však neběží, volba Review of messages pak hlásí:
Reading file Schema.Cnf...
File Schema. Cnf not found.
Reading file C:\Program Files\Formica4.40\Schema\Schema.Cnf...
atd...
Driver FM410.DLL loaded.
Driver COMPLIST.DLL loaded
Driver C:\Program Files\Formica4.40\LayoutPLViewer.dll failed.
Driver PLViewer.dll loaded.
Zde uváděná předposlední položka se samozřejmě změnila na "loaded" po zkopírování PLVieweru do layout editoru.
Nevím, kde dělám chybu, soubory.Cnf prostě nejsou jak ve složce Schema, tak ve složce Layout.
Používám Formiku s HASP klíčem pro verzi Home, formátoval jsem disk, znovuinstaloval (legální)Windows Home, znovu taky instalační sady Formiky - a velmi užitečný PLViewer je v tahu... Předtím ovšem dělal bezvadnou službu. Žeby to mělo něco společného s tím, že předtím jsem u Windows neměl SP2 a teď jsem to nainstaloval? Pokud si dobře vzpomínám, soubor ve Formice označený jako .CnS (s tím nesmyslným svislým přeškrtnutím) totiž i Windows vyhledávač rozeznal jako .Cnf a po jeho zkopírování do složky se schem.editorem vše fungovalo...
Moc děkuji všem případným rádcům.
S pozdravem P.Mišejka