1

(2 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Omlouvám se za pozdní odpověd, ale nějak nebyl čas přečíst, zkoušet a hned opovědět. Můj problém byl právě jen v tom, že "běžná" pouzdra byla naprosto v pohodě a seděla v jedné "lajně" a problém se vyskytl u větších výkonových odporů TR234 a pod. Zarazilo mne to, že se jedná o stejný typ pouzdra, stejnou orientaci vývodů a přitom je ob jeden odpor vždy posunuto o cca 1/4 gridu. Přepnutí celé gridu desky do palců už jsem používal ve v. 4.2 ale vždy pro všechny součástky daného typu. Tohle mne prostě zmátlo. Děkuji za Vaší odpověď i za nasměrování k uchopení za střed, což rozložení vyřešilo a musím přiznat, že tohle by mne napadlo až jako poslední možnost, právě pro ten stejný typ pouzdra a stejnou orientaci vývodů.

2

(2 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Dobrý den,
po přenosu ze schematiku, se mi stává, že některé součástky stejného typu, jsou přichyceny každá jinak ke gridu ve vertikální i horizontální ose. Pokud tedy položím vedle sebe například dva stejné odpory, nejsou v ose, což mne trochu rozčiluje. Přitom se jedná o stejné typy a stejné nastavení. Nevíte kde dělám chybu? Layout je v. 4.40 rel. P98.

Děkuji.

Dobrý den, dá se někde v menu přednastavit jaké hodnoty u jednotlivých součástek mají automaticky mít hodnotu visible? Například package a part name běžně ve schématu nezobrazuji a každé nové vložení znamená dvě kliknutí navíc v tom lepším případě, či zpětnou editaci součástky když zapomenu.  V základním helpu jsem nic podobného nenašel a na knihu nebyl zatím čas. Děkuji