1

Téma: Hromadné posouvání popisků součástek

Dobrý den, prosím Vás, nepřišel jsem nato, jak posouvat více popisků součástek najednou. Zkoušel jsem přes Mark Element označit více popisků a poté přes Edit-Group-Move jsem je chtěl posunout, ale tuto možnost mi to nepovolilo. Pokud mám do desky vloženo více textů, tak to jde.

2

Re: Hromadné posouvání popisků součástek

Dobrý den, také to v Layoutu verze 4.40 bohužel skutečně nejde (s výjimkou případu, že by součástky měly stejný typ pouzdra; pak byste je mohl označit, jednu z nich si otevřít v editoru součástky, posunout její nápisy a tuto změnu jednotně vnutit všem ostatním označeným).  Příkazy z menu Edit | Group / Window | ... se součástkou zacházejí vždy jedině jako s celkem.

Naopak schematický editor toto umí velmi pěkně, tam Vám to však asi je málo platné.

3

Re: Hromadné posouvání popisků součástek

... a to mi pripomelo, ze kdyz si na zacatku kresleni DPS "nasypu" soucastky a uz vim, ze treba ty, ty a ty (rekneme desitky kusu) budu potrebovat pootocit o 90-180-... stupnu, tak bych si predstavoval, ze si je zvyraznim a pak se mi nejakou mnozinovou operaci pootoci kazda zvlast a ne vsechny jako celek.
To stejne by se mi hodilo i ve schematickem editoru. (tam zarovnat popisky uz umim :-)
Dekuji.
M.

4

Re: Hromadné posouvání popisků součástek

Mi_kes napsal:

...kdyz si na zacatku kresleni DPS "nasypu" soucastky a uz vim, ze treba ty, ty a ty (rekneme desitky kusu) budu potrebovat pootocit o 90-180-... stupnu, tak bych si predstavoval, ze si je zvyraznim a pak se mi nejakou mnozinovou operaci pootoci kazda zvlast a ne vsechny jako celek.

No, možná bych řekl, že u součástek ve výchozí poloze záleží relativně ještě tak nejméně na tom, kolem jakého středu je otáčíte -- stejně je budete ještě přesouvat.  To kdybyste si na desku již rozmístil dejme tomu tisíc diod, a polovinu omylem obráceně...

Snad by se to dalo řešit rozšířením menu Edit v souvislosti s náměty Ing. Peroutky v tomto vlákně: http://www.formica.cz/forum/viewtopic.php?id=156 .  Nevím ovšem, kdy se k tomu dostanu.