Když jsem dnes navrhoval DPS pro jeden projekt, tak jsem zjistil, že v Formica Layout v4.40 není dostupná přímo funkce pro zobrazení celé délky nakresleného spoje (nebo jsem ji nenašel). A protože jsem si chtěl usnadnit práci abych nemusel počítat délku podle délky jednotlivých segmentů ručně, tak jsem přišel, že tuto funkci lze poměrně jednoduše nahradit makrem.
Kde se nejprve zavolá makro, které odznačí všechny prvky (S-U-E). Poté označí spoj nad kterým právě "stojí" kurzor (S-M). A následně zobrazí tabulku se statistikou rozměrů prvků (D-S-D). Nu a v této tabulce úplně na konci je řádek "Marked" a ve sloupečku "Length" je vidět délka pouze jediného zvoleného spoje.
PS.: Možná se toto makro ještě nějakému uživateli Formicy bude hodit.
Dobrý den, děkuji za příspěvek. Sumární délka označených spojů skutečně byla míněna také (ne-li především) ke zjišťování délky jediného spoje. Vaše makro může práci s ní dále usnadnit.
Jiná věc je, že takto lze změřit jen délku již položených spojů. Pokud uživatel potřebuje spoj vytvarovat na požadovanou elektrickou délku, bude muset postupovat cestou pokus a omyl, popřípadě si délku počítat. Kdyby se více uživatelů zajímalo o délku právě kresleného či tvarovaného spoje v režimech Draw, Drag Segment a Drag Vertex, mohu začít uvažovat o tom, jak ji doplnit do informační řádky.