Zdravím,
mám takový dotaz, jak identifikovat zkrat na desce, který jsem nedopatřením provedl při úpravě desky. Vím, že tu máme Netlist/Compare ale ten zkrat neodhalil.
Na obrázku je vidět v kruhu křížující se vysvícené cesty, pomocí SELECT/MARK NET, které tvoří zkrat.
[img=PunBB bbcode shortc]http://prodejce.aspifyhost.cz/FORLAYSHORT.png[/img]
Zkraty na PCB
- visualprog
- Member
Zkraty na PCB
Naposledy upravil(a) visualprog dne stř úno 15, 2023 4:34 pm, celkem upraveno 1 x.
- Petr Horský
- Member
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, obrázek nevidím, proto se pokusím jen odhadnout, oč šlo:
Příkaz Netlist / Compare hledá cosi, co by se dalo nazvat logické zkraty: Desku jste zapojil jinak, než dle importovaného netlistu.
Vedle nich si ovšem můžete vyrobit ještě fyzické zkraty: Na desce máte prvky různých netů tak blízko od sebe, že zasáhnou jeden do druhého, anebo se – jak píšete – dokonce zkříží. Takové situace systém chápe ne jako logický zkrat, nýbrž jako porušení izolační vzdálenosti. Můžete je pohodlně najít např. příkazem Dimensions / Check Violations / All Layers.
Přejete-li si, můžete mi také desku se zkratem poslat (případně i obrázek ke zveřejnění).
Příkaz Netlist / Compare hledá cosi, co by se dalo nazvat logické zkraty: Desku jste zapojil jinak, než dle importovaného netlistu.
Vedle nich si ovšem můžete vyrobit ještě fyzické zkraty: Na desce máte prvky různých netů tak blízko od sebe, že zasáhnou jeden do druhého, anebo se – jak píšete – dokonce zkříží. Takové situace systém chápe ne jako logický zkrat, nýbrž jako porušení izolační vzdálenosti. Můžete je pohodlně najít např. příkazem Dimensions / Check Violations / All Layers.
Přejete-li si, můžete mi také desku se zkratem poslat (případně i obrázek ke zveřejnění).
- visualprog
- Member