Zjistil jsem, že když tímto příkazem hromadně změním zarovnání (např.doprava) a v horizontální ose leží každý label jinde, odpoutají se od signálů, na kterých ležely a posunou se v horizontálním směru tak, že jsou zarovnány pod sebou ve svislé ose podle toho labelu, který ležel nejvíce v pravo:
Původně:
____________________________LABEL1
_____LABEL2
________________LABEL3
Nově:
____________________________LABEL1
_____ LABEL2
________________ LABEL3
Hromadná zmìna zarovnání labelů (Edit - Group Op. - Change - Align)
- Tomáš Och
- Member
- Kontaktovat uživatele:
Hromadná zmìna zarovnání labelů (Edit - Group Op. - Change - Align)
Naposledy upravil(a) Tomáš Och dne úte úno 20, 2018 10:43 am, celkem upraveno 1 x.
- Tomáš Och
- Member
- Kontaktovat uživatele:
Predpokladam, ze to bylo delano za ucelem srovnani labelu, ktere lezi tesne vedle sebe (napr.sbernice od procesoru). Ovsem v pripade, ze se snazim hromadne zmenit labely, ktere lezi v ruznych castech vykresu a vzajemne spolu nesouvisi ani pozicne, je to problem. Bylo by mozne napriklad prikaz rozdelit na dva samostatne, kdy jeden z nich bude delat to co dosud (tedy nastavi alignment a zaroven presune labely) a druhy jen hromadne zmeni alignment? Pripadne jine reseni. Ted je vlastne funkce pouzitelna jen na labely, ktere spou nejak souvisi (napr.sbernice).
Nerozumím úplně tomu, o jakou změnu se snažíte.
Příkaz Align je použitelný nejen na návěští, ale také na texty. Viděl jsem v čímsi schematu poznámky, kde řádky tvořily nezávislé texty různých délek. Příkaz Align umožní jejich zarovnání do odstavce.
Pokud jen chcete hromadně změnit, kde budou v labelech/textech umístěny kotvičky, použijte nastavení Text Justification o řádek nad Align.
Příkaz Align je použitelný nejen na návěští, ale také na texty. Viděl jsem v čímsi schematu poznámky, kde řádky tvořily nezávislé texty různých délek. Příkaz Align umožní jejich zarovnání do odstavce.
Pokud jen chcete hromadně změnit, kde budou v labelech/textech umístěny kotvičky, použijte nastavení Text Justification o řádek nad Align.