Pootočení součástek o volitelný úhel
- František Vít
- Member
Pootočení součástek o volitelný úhel
Dobrý den
Mám PCB, jejíž jednu stranu tvoří úsečka, zbytek obrysu je z kruhových obluků různého poloměru. Nyní potřebuji umístit na okraj této desky součástky, které v místě těch kruhových oblouků budou rovnoběžné s tečnou k obrysu desky v daném místě. Existuje nějaká možnost libovolného natočení součástky?
Mám PCB, jejíž jednu stranu tvoří úsečka, zbytek obrysu je z kruhových obluků různého poloměru. Nyní potřebuji umístit na okraj této desky součástky, které v místě těch kruhových oblouků budou rovnoběžné s tečnou k obrysu desky v daném místě. Existuje nějaká možnost libovolného natočení součástky?
- Ivo Löffler
- Member
- František Vít
- Member
- Petr Horský
- Member
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, menu Tools je pouze v testovacích verzích (viz též http://www.formica.cz/forum/viewtopic.php?id=159). Např. tu, kterou cituje pan Löffler, si můžete stáhnout zde: www.formica.cz/files/Layout-p100-1007.zip (v archivu je pouze samotný Layout.exe, jímž pro dobu otáčení součástek o obecný úhel můžete nahradit stejnojmenný soubor ve své instalaci).
- František Vít
- Member
- Jiří Libra
- New member
- Kontaktovat uživatele:
- Petr Horský
- Member
- Kontaktovat uživatele:
Formica verze 4.40 bohužel opravdu obdélníkové pájecí body zná jen v základní poloze; pro otáčení pouzdra byste je proto musel nahradit nějakým symbolickým pájecím bodem, zatímco skutečná plocha pájecího bodu by byla tvořena úsečkou, příp. pro lepší přesnost obdélníkem vytvořeným z úseček. Žádný komfort práce to samozřejmě není, ale pomocí množinových operací (hromadná záměna typu pájecího bodu, a po rozkreslení jednoho z nich kopírování označené množiny úseček na ostatní s využitím zachycení ke středu příslušného pájecího bodu) to u jediného pouzdra lze zvládnout celkem ve chvilce.
Více k tomu prosím najdete zde: http://www.formica.cz/forum/viewtopic.php?id=157
Více k tomu prosím najdete zde: http://www.formica.cz/forum/viewtopic.php?id=157
- Jiří Libra
- New member
- Kontaktovat uživatele:
- František Vít
- Member
- Petr Horský
- Member
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, pokud mohu říci, chybu neděláte žádnou, jen cursor opravdu musí být v některém z vyjmenovaných režimů. (Jinými slovy, o obecný úhel nelze otočit již umístěnou součástku, nýbrž jen její kopii.)
Co se druhé otázky týče: Jaký prosím užíváte operační systém? (Některé, např. 64-bitové nebo Win8, totiž vyžadují speciální instalační sady.)
Co se druhé otázky týče: Jaký prosím užíváte operační systém? (Některé, např. 64-bitové nebo Win8, totiž vyžadují speciální instalační sady.)
- František Vít
- Member
Dobrý den a děkuji za odpověď. Samozřejmě jsem všechny tři režimy vyzkoušel. Chyba ale byla v tom, že co nemám zažité, ovládám myší. Zadání z klávesnice T\R problém vyřešilo.
A k druhé otázce: Verzi P100-1007 jsem se pokoušel spustit v prostředí 32-bit Win7 na 64-bitovém NB. Ještě používám 32-bitový stolní PC se stejným OS. Tam jsem nezkoušel.
A k druhé otázce: Verzi P100-1007 jsem se pokoušel spustit v prostředí 32-bit Win7 na 64-bitovém NB. Ještě používám 32-bitový stolní PC se stejným OS. Tam jsem nezkoušel.
- František Vít
- Member
- František Vít
- Member
- Petr Horský
- Member
- Kontaktovat uživatele: