1

(3 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Děkuji za rychlou odpověď. Udělám to tak, jak jste mi poradili.
Koukal jsem na nějaké konektory do desky, ale potřeboval bych samici. Tu jsem v GME nenašel, ale nehledal jsem nijak usilovně. Nicméně zákazník preferuje připájení natvrdo, pokud by to  bylo možné. A náš zákazník, naše paní :)

Chci vytvořit pad, do kterého se má vejít Faston (6,3x0,8). Máte někdo nějaký návrh, jak to udělat? Můžu udělat krajní díry a naznačit frézování, ale nevím, jestli je to nejlepší postup. Díky za návrhy. P.S. vím, že pájet faston do DPS není nejběžnější řešení, nicméně zákazník tvrdí, že je to nejméně pracné řešení.

Děkuji za odpověď. Velkou výhodou Formiky je to, že jsou její výstupy textového charakteru a s tím lze pracovat. Naprogramuji si další pomocnu utilitu :)

Dobrý den,
mám schema a udělanou desku. Zjistím, že je třeba udělat úpravy, tak předělám část schematu/desky a vytvořím novou verzi. Nicméně kvůli přehlednosti chci nakonec provést přejmenování součástek ve schematu i na desce. Elektrické zapojení zůstane stejné. Ve schematic editoru udělám Reorder Reference. Lze tuto změnu nějakým "jedním mocným jebem" přenést do Layoutu?
Načtení nového netlistu do stávající desky mi vyhlásí chyby zapojení a pouzder.