1

(36 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

38033 je Vendor ID naší firmy, při instalaci driveru z našeho webu se automaticky alokuje místo pro budoucí možné použití našeho SL (softwarového) klíče.
Pokud v localhost:1947 nebyl vidět žádný HL klíč s Vendor ID 53352, přejděte do "Diagnostics" a vygenerujte soubor s diagnostickými daty (dole je tlačítko "Generate Report"). Ten mi pošlete na v.vidman@atlasltd.cz.
A ještě jeden dotaz - když spustíte ten localhost:1947 na tom starém NB s připojeným klíčem, je tam klíč vidět? Pokud ano, jakou má verzi FW?

2

(36 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Dobrý den,

podle popisu bych tipoval na problém s nainstalovaným ovladačem klíče, resp. s registrací klíče ve správci zařízení. Na mých Win10 (22H2 s posledními aktualizacemi) jsou ve správci zařízení 3 položky: Sentinel HASP Key, Sentinel USB Key a Sentinel HL Key.
Ten Váš "nekompletní" zápis se typicky objevuje v situaci, kdy není z nějakého důvodu korektně nainstalován ovladač a Windows se samy pokusí po zasunutí klíče o nalezení ovladače a registraci zařízení - to se jim ale málokdy podaří udělat korektně.

Navrhuji tento postup:
1) Stáhněte si z našeho webu ovladač 8.15 (nám chodí všude od Win7 až po W11 22H2):
https://www.atlasltd.cz/dmt/ke-stazeni/ovladace/ a rozbalte na svůj disk
2) Odpojte klíč
3) Spusťte připravené .BAT soubory (jako správce) v tomto pořadí:
- HASP1_Zrus_stary (odinstaluje ovladač a vyčistí registr od relevantních informací)
- HASP2_Instaluj_novy
4) Připojte klíč - po chvíli by se měl rozsvítit

Komunikaci OS s klíčem ověříte nejlépe ve webové aplikaci Admin Control Center (je součástí nainstalovaného ovladače - pokud nejde spustit, instalace ovladače se nejspíš nezdařila) ... https://localhost:1947
V levém sloupci zvolte "Sentinel Keys", v okně vpravo by se měl objevit řádek se zeleným klíčem a Vendor ID 53352 (platí pro celou FORMIKU).
Pokud tam je vidět, systém s klíčem komunikuje a problém bude nejspíš v chráněné aplikaci.
Pokud tam klíč vidět není (nebo má jiné Vendor ID), je problém buď v portu (zkuste jiný USB port), nebo v klíči (mohl se "přepsat", došlo k záměně klíčů, klíč je příliš starý - nekompatibilní, ...). V takovém případě mě kontaktujte (602387561).