Zdravím všechny, Přidám se taky k tomuto tématu. Sem tam si pro sebe jako amatér navrhuji desku , takže návratnost investice do sw je 0.
Mám dvě možnosti, upirátit plnou verzi konkurenčního systému jako většina, nebo malou částkou přispět CZ výrobci pokud to bude stát za to, tedy pokud bude slušný poměr mezi náklady a omezením sw.
Mám zakoupenu starší verzi 4.3, ale vlastně to nepoužívám z důvodu omezení těch 80 souč. , a nechce se mi si zvykat na jeden sw a v případě omezení pracovat v druhém

Jako prodejce máte 2 možnosti : neprodat amatérovi nic, nebo prodat za menší peníz více lidem  a mít nějaký (možná nepodstatný) zisk.  Když to srovnám s nějakou hrou tak cena do 2500kč by mohla být pro amatéra akceptovatelná. A nevím jak ostatní, já za svůj těžký peníz zaplacený sw určitě nehodlám rozšiřovat někomu dalšímu. A přiznejme si, i případná upirátěná verze je reklama, která může napomoci k rozšíření povědomí o tomto sw. BTW (pokud to není tajné) kam až se všude Formica dostala, jen tady  na tom našem písečku, nebo i někam za hranice?

  Nahoře padla zmínka o nějakém méně omezeném systému pro amatéry. Zmiňuje se i finanční náročnost HW klíče. Bylo by náročné vytvořit amater. verzi bez klíče, která by svým omezením znepříjemnila použití u výrobce a profesionála , ale amatérovi by nevadila? ( omezený počet listů, počet vodivých vrstev na 2,  omezení generátoru výstupu na bmp, pdf , ale nechat ještě nějaký rozumný počet součástek - protože i taková deska stereo výkonnějšího zesilovače z diskrétních součástek může být i 150součástek )