Dobrý den pane Horský, děkuji za odpověd. Mě tak napadá, jestli by aspon prozatím nešel jednoduše rozšířit počet pájecích bodů z 256 např. na čtyřnásobek. Jestli to dřív bylo možná omezeno kvůli paměti, dnes jsou počítače přece jen úplně jinde. Současných 256 pájecích bodů se v případě SMD ještě navíc dělí 2 a při větším počtu by se v tom dal udělat i systém. Např. pro šířku pájecího bodu 0.2mm délky 0.2, 0.5, 0.8, 1.5, pak pro šířku 0.3mm délky 0.3, 0.5, 0.8, 1.5 atd, s tím že by to šlo dělat jemněji. Snažím se v tom u sebe udělat pořádek a v podstatě mám dost velký problém se vejít do počtu používaných pájecích bodů abych je měl jen v jednom obecném souboru pro všechny používané součástky a často to znamená nějaký kompromis. Něco jde vyřešit tak, že v definici součástky pin složím z jednoho pinu a několika plošek a ty pak propojím a funguje to docela dobře (např. pin s ploškou 2x5mm složím z jednoho pinu 1x2mm a pak dvou plošek 1x2mm, které jsou částečně vzájemně překryté), ale vždy to nejde.
Tak kdyby šel jednoduše rozšířit počet počet pájecích bodů, tak bych se za to každopádně přimlouval. Myslím, že by to řešilo současné omezení docela řešilo.

Dobrý den,
jaké budou změny týkajici se popisu pájecích bodů, jak avizujete pro verzi 4.50? Udržovat jednotné pájecí body (256 typů) pro všechny různé součástky je hodně nepřehledné, bude možné definovat jedinečné pájecí body vždy pro konkrétní součástku, což by tento problém vyřešilo?
Mám koupenou verzi 4.41, kdy předpokládáte, že bude k dispozici verze 4.50? Děkuji

Dobrý den, jde nějak vyřešit pomalé vykreslování desky ve Win10, kde je layout v podstatě nepoužitelný?
Ve Win7 šlo navolit nějaké nastavení, kdy vykreslování bylo svižné, ale ve Win10 jsem takovou možnost neobjevil.
Podobné téma jsem zde nenašel, znamená to, že to ostatním funguje?
Děkuji