1

(9 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Dekuji moc. Ted uz byt melo byt v poradku.

2

(9 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Dekuji za vycerpavajici odpoved. Zkusim to teda vysvetlit jinak. Musim mit na vysledne DPS diry pro soucastku trimr kde ma rozteci nozicek 10mm, prostredni od kazde je 5mm.
Ale po vytisknuti predlohy mam rozteci tech krajnich nozicek 5mm a prostredni je logicky 2.5mm. Ale velikost kompletniho DPS je spravna. Bude problem u pozdra soucastky ted mam TP011.
Napadlo me jedine upravit stavajici soucastce roztec nozicek. Teda pokud to jde udelat si vlastni soucastku a tu si dat do vlastni knihovny. A jeste jeden problem u soucastky DIL8 pro NE555 kde je pouzdro DIP8 se mi ukazuje na layout 7 kulatych pinu a jeden pin je svetle modry a dlouhy obdelnik, cislo pinu 1. Je to pro me dlulezite kvuli vyvrtani diry pro uchyceni DIL8, protoze pin c1 nema oznaceni pro vyvrtani. Po spojeni kontaktu - po spusteni autoroteru se obejvi pad kousek od soucastky.
Dekuji Oja

3

(9 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Ja Vam rozumim, ale pripada mi slozite projizdet cely seznam knihovny a hledat a zkouset ktera soucastka zrovna ma dany rozmer me fyzicky koupene soucastky drive nez jsem si vyrobim DPS. A pokud si prectu datashed soucastky kde tam poznam nazev pouzdra. Kdyz vam ted napisu typ soucastky poznate s toho kterou soucastku z knihovny " Lib_GMElectronic-mil "?
Pochopil bych nazev v knihovne shodny z nazvem soucastky v obchode. Takze typ soucastky je: " 1M01 3M " hodnota je 1M ohm o tom se bavit nemusime.  Chapu dobre, ze bez podrobnejsim prohledani datashed nemuzu zajistit presny rozmer soucastky napr. odporu? To se mi zda docela zdlouhavy proces na to ze potrebuji zapojit cca 8 ruznych soucastek prohledavat jak knihovnu tak datashed. Jeste se stim musim poprat. Jinak diky a pekny vikend preji. Oja

4

(9 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Dobry vecer

Kdyz vyhledavam soucastku jak poznam, ktera soucastka v knihovne ma pozadovany rozmer co pozaduji?
Jde napr. o soucastku trimru. Hodnotu najdu treba 1M, ale ne rozmer ten nikde nevidim - v knihovne soucastek. A jak poznam ktery typ pouzdra ma dana soucastka, mysleno fyzicky soucastka co mam doma jiz nekdy v minulosti koupenou. Pak nasledne bych tedy mohl zmenit typ pouzdra. Dekuji Oja

5

(9 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Dobry den
Jsem zacatecnik v uzivani programu. Jen porad nemuzu najit nebo pochopit jak, kde urcit rozmer DPS a zaroven aby byly otvory pro soucastky mely spravny rozmer. Priklad: navrhnul jsem si schema a pak prevedl do layout. Jenze po poskladani soucastek a po spojeni vodivych cest. Nastane pri vytisteni predlohy problem. Nesedi me rozmer pro danou soucastku. Mysleno rozmer mezi vyvody soucastky. Problem je taky ze se mi zda strasne tenka linka i kdyz navrhnu tlustou linku tak linka a spoj - misto pro vyvod soucastky je tenky. Taky mam problem najit spravny typ soucastky. Jak poznam, ze nalezeny trimr ma  spravny rozmer co pozaduji. Dalsi problem jsem nalez po prevedeni vybrane soucastky do layout  presne tato soucastka: DIL8 pro NE555 ma 7 vyvodu v kulate a vyvod c1 je v obdelniku. Po vytisknuti nemuzu urcit misto kde mam vrtat otvor. A nekdy dokonce nelze autorouter propojit s timto vystupem.
Dekuji za odpoved. Oja