1

(36 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Zdravím, také mi starý počítač "lehl" a dostal jsem nový 64 bitový s Windows 10 Pro. Nainstaloval jsem HASP klíč s nejnovějším driverem, systém to vidí, ale programy Layout i Schematic mi hlásí "HASP not found (15)". Volně šiřitelná verze funguje. Také bych prosil ten odkaz na instalační sadu pro 64bit. Nebo nebudete to dávat už do sekce Download? Těch případů s novými počítači bude čím dál, tím víc...

Znovu jsem nainstaloval celý návrhový systém mimo systémový adresář a už to zas funguje, jak má. Akorát jsem znovu musel nastavit všechno podle sebe.

Zdravím, minulý týden proběhla aktualizace operačního systému Windows 10 a u programu Layout když opouštím program, vyskočí hláška: "ERROR: Path C:\Program Files\Formica4.40\Layout\Layout.Cnf not found."
Přitom konfigurace byla předtím uložena na úplně jiné adrese: c:\Users\USER\AppData\Roaming\Formica\Layout.Cnf , ale přesto při opuštění programu se snaží zapsat konfiguraci na tu adresu výše.
Snažil jsem tu konfiguraci uložit ručně přes Options->Save Configuration uložit konfiguraci jiné místo, které by nebylo pouze ke čtení, jak se domnívám, že právě Windows 10 některé lokace uzamknul.
Jako uživatel jsem i členem skupiny Administrators ale přesto to na tu první adresu, co požaduje nejde uložit (chráněné asi proti zápisu) a na tu druhou nebo jakoukoliv jinou adresu uložím konfiguraci, tak to ignoruje a znovu chce při dalším spuštění programu načítat a ukládat konfiguraci na tu první adresu.
Nevím co mám udělat, aby Formica dokázal znovu ukládat konfiguraci. Bez toho je práce hodně otravná...
Děkuji za pomoc.