1

(1 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Čeština snad většinou opravena (zčásti automaticky, zčásti ručně), ovšem jen v čerstvějších příspěvcích.

— — • — —

Přechod na novější verzi fóra vedl též k nebývalému zájmu robotů (co jsem se díval do logu, většinou z čínských adres), a to o vůbec první vlákno ve fóru (nyní Nové buildy editoru plošných spojů ve verzi 4.41).

Sice by mne, jak jsem tam teď viděl, 19785 přečtení (od počátku února) velmi těšilo, ale to číslo čtenáře fóra jen mate.  Proto jsem nyní nejvyšší dvě cifry smazal v databázi ručně.  (Přesný skutečný počet přečtení živými čtenáři bych musel zjišťovat analýzou logů.)

U všech ostatních vláken ve fóru počet jejich přečtení (i z pohledu do logů) vypadá, že se vyvíjí normálně.

2

(1 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

Z důvodu změny verze PHP, chystané hostingovou společností, bylo nutno instalovat vyšší verzi fóra a přenést do něj původní obsah.  Čeština starších příspěvků tím bohužel utrpěla. 

Budu teprve zjišťovat, jak ji hromadně spravit; děkuji za pochopení.

Nejste-li přihlášeni, nemusí být nijak patrné, jak lze ve fóru položit dotaz (či tam vůbec zaslat jakýkoliv příspěvek).  Bez přihlášení to ostatně opravdu nejde.  Přihlásit se je však docela jednoduché; stačí se jen zaregistrovat (třeba zde) a povolit cookies.  Jakmile budete přihlášeni, ve většině dílčích fór uvidíte nahoře v pravé části okna odkaz Nové téma (a uvnitř témat pak Odpovědět).

Registrace pro vás bude mít ještě další výhodu:  Ihned uvidíte, která témata obsahují od poslední návštěvy nové příspěvky.  To asi není zcela neužitečné; orientovat se pouze podle počtu zobrazení, což zřejmě velká část neregistrovaných čtenářů dělá, v důsledcích způsobí, že na nějaké téma (které v určitou chvíli asi mělo nejvíce příspěvků) se počet zobrazení lavinovitě nabaluje -- přestože je stokrát čtenější než jiné, nemusí však ještě být stokrát zajímavější.

Téma se již tradičně trochu posunulo, proto jsem vlákno přejmenoval a původní obsah ("Nejste-li přihlášeni, nemusí být nijak patrné, jak lze ve fóru položit dotaz...") přesunul jinam.

5

(4 odpovědí, posláno do Dotazy a náměty k programu Layout)

sseas napsal:

Chci se zeptat, zda je možné pozadí u obou editorů změnit na jinou barvu, proč  se ptám při editaci přes dataprojektor bych potřeboval jiný kontrast barvy na plátně. Ale asi né, že, berte to jako nejapný dotaz.
                              Děkuji Fiala ze sseas.

Příspěvek jsem přesunul sem -- patří víceméně k Layoutu.

sseas napsal:

Ve schematickém editoru 4.4 nakreslíme schéma a pak když ho chci převést do plošného editoru 4.4 tak mi to nešlo jako ve versi 4.3. Rovnou se mi spouští plošný editor 4.3. Jinak pro vaší informaci používám váš systém už poměrně dlouho a jsem s ním velmi spokojen i mí žáci. Děkuji za odpověď.