1

Téma: Male vylepseni okenka pro vlozeni textu - Namet

Mam maly namet na vylepseni:
- kdyz cokoliv pisu do jakehokoliv okenka, pak zejmena pri vkladani textu je neprijemne, pokud mam rozepsany text a omylem klapnu na sipku dolu nebo pohnu koleckem mysi. V ten okamzik se zobrazi predchazejici vlozeny retezec a prave napsany text je nenavtratne pryc. Co kdyby se v okamziku pred prepnutim na predchozi retezec ulozil ten, ktery byl prave napsan?

2

Re: Male vylepseni okenka pro vlozeni textu - Namet

Dobrý den, právě jsem Vám poslal odkaz na pokusný Layout.exe s požadovanou vlastností, byla to ostatně jen dvouřádková změna.

Jinak si ale nejsem jist, zda je to dobrý nápad.  Pohnout při psaní textu kolečkem myši je určitě smůla, zřejmě se však příliš často nevyskytuje.  Lepší motivaci bych možná viděl v tom, že jakmile máte vstupní řádku rozepsanou, nemůžete se bez její ztráty snadno podívat do historie (nicméně díky clipboardu ani toto není nemožné).  Ale opravdu nevím, zda to vše vyvažuje systémovou nevýhodu,  že se takto budou do historie dostávat i řetězce, které nikdo nevložil.

3

Re: Male vylepseni okenka pro vlozeni textu - Namet

Aha, vidite, to mne nenapadlo, ze tam ten rozepsany retezec bez vetsi upravy zustane...
Pokud to tedy povazujete vice za pritez, pak tuto funkci klidne odstrante. Pokud by tam fce mela zustat, pak by asi bylo resenim to, ze by se retezec do databaze naposled vlozenych retezcu definitivne ukladal az v okamziku potvrzeni okenka s vlozenym textem.