1

Téma: RS274X vystup - oblouky

Driver pro RS274X mi generuje oblouky dělané z linearních segmentů ,nepoužívá kruhovou interpolaci . Z pdf driveru je oblouk obloukem . Mám někde něco špatně nastavené ?  Pokud je to standartní věc  nešla by zvýšit přesnost rozkladu ? 

Dělám na plošném spoji meandry a dost to kazí výsledek  pro jemnější věci.
díky Tomas Svoboda

2

Re: RS274X vystup - oblouky

Dobrý den, driver pro RS-274X žádné přepínače ani nemá.  Interpolace oblouků úsečkami se tam užívá jen z historických důvodů, kdy jakési zařízení (už jsem asi zapomněl které) kreslilo oblouky opačným směrem či v jiném kvadrantu, než by se dle normy zdálo správné. 

Jiná věc však je, že oblouky případně interpoluje již program Layout.exe na základě vlajky v hlavičce DLL, určující, zda tato oblouky umí či neumí kreslit.  Tuto vlajku však nelze změnit přepínačem v menu, takže DLL kreslící oblouky se nemůže vrátit zpět k interpolaci.  Zkusím se na RS274X.dll podívat a pošlu Vám něco k otestování.  Jak na to spěcháte?

3

Re: RS274X vystup - oblouky

Dobrý den ,díky za odpověď .
Projekt ve kterém jsem na tohle narazil už je ve výrobě a další se bude něco podobné řešit až tak za dva měsíce.  Radiusy  jsou meandrech na délku spojů pro ddr3 paměti . Jsou to 10 mills radiusy , na výsledném plošném spoji asi okem vidět nic nebude.

Ale potěšilo by mě to, rád pomůžu se zkoušením ,protože v gerber prohlížeči je to zubaté dost.   Možná by stačilo zvýšit počet segmentů , v současné době už velké data nejsou takový problém.

4

Re: RS274X vystup - oblouky

Dobrý den, právě jsem Vám poslal k testování pokusný driver pro RS-274X, generující jedno- i vícekvadrantové oblouky (ty druhé však jen z pájecích bodů typu Annulus).  Byly s tím určité obtíže; vypadalo to, že prohlížeč, který jsem užíval k testování, je citlivější na pořadí příkazů, než předpokládá norma www.ucamco.com/files/downloads/file/81/the_gerber_file_format_specification.pdf z ledna 2015 (na stránce www.ucamco.com/en/guest/downloads).  Problémy podobného druhu jsem ostatně myslím měl i před lety, kdy jsem se rozhodoval, zda zůstat u interpolace úsečkami.