1

Téma: testování instalační sady

Testovat lze nejen samotný program Layout.  K přípravě instalačních sad pro Windows jsme doposud užívali InstallShield Express (kterým také jsou vytvořeny dosavadní instalační sady, přístupné ze stránky www.formica.cz/free.html).  V poslední době se však několik uživatelů setkalo při instalování s problémy, které -- jak se zdá -- mohou být přičteny právě tomuto programu.

Proto jsem se rozhodl vyzkoušet také něco jiného.  V souboru www.formica.cz/files/Layout440p98p-test.exe jsem nyní vystavil instalační sadu s aktuální testovací verzí programu Layout pro klíč HASP, připravenou pomocí programu Inno Setup (verze 5.2.1).  Podle prvních testů snad funguje instalování i odinstalování správně, včetně vytvoření položek v menu Start, ikon na ploše, asociace přípon s programem Layout.exe a vposledku i smazání celého podstromu Formica-testy, z nějž umí odstranit i soubory Layout.cnf a Layout.cn$, vytvořené až samotným programem Layout.  Otázka je, jak se bude chovat na dalších počítačích a pod jinými operačními systémy.

http://www.formica.cz/files/forum/Inst-LP.png Příští testovací verze plánuji vystavovat v podobě takovéto instalační sady.  Uvítám všechny připomínky k průběhu a funkcím instalace na vašich počítačích.

2 Naposledy upravil: kolin (2007-10-26 11:34:55)

Re: testování instalační sady

Na Vistach nebyl s instalaci zadny problem, nechtelo to nikam povolit pristup od uzivatele (krom spusteni instalace a odinstalace), vse probehlo korektne.

3

Re: testování instalační sady

Děkuji za vyzkoušení postupu instalace.

Poslední testovací verzi nyní opět najdete v tomto archivu: www.formica.cz/files/Layout-p98-test.zip .  Obsahuje navíc možnost barvení netlistu, jenže jsem některé vlastnosti (např. možnost přepínat nastavení grafiky) naopak zase odstranil, především proto, abych dosáhl kompatibility souborů *.cnf.  (Ta sice není naprostá -- použijete-li standardní verzi, přepíše v Layout.cnf uložené nastavení z menu Tools --, přesto ale dovolí pohodlně přecházet mezi oběma programy.)  Minulou testovací instalační sadu nechám ještě pár dní vystavenou pro případné zájemce.

Současnou testovací verzi prosím užívejte uvnitř instalace ze standardní instalační sady Layoutu pro HASP, aby souhlasily odkazy do helpu, jednořádkové nápovědy a konečně i formát *.cnf souborů.

Má-li někdo zájem o testovací verzi bez klíče s omezením 40 / 150, stačí o to požádat v tomto vlákně.

4

Re: testování instalační sady

Dobrý den. ano mám zájem o testovací versi bez klíče s omezením 40/150.  Děkuji , Fiala ze sseas.

5

Re: testování instalační sady

Testovací verze s omezením 40 / 150 je nyní zde: www.formica.cz/files/Layout-p98e-test.zip .  Měla by být užívána uvnitř standardní volně šiřitelné inst. sady www.formica.cz/files/Layout440p98e.exe , v níž prostě nahradíte LayoutE.exe tím, který je uvnitř uvedeného archivu.

Zabudované změny se shodují s poslední testovací verzí pro klíč HASP v archivu www.formica.cz/files/Layout-p98-test.zip a jsou většinou soustředěny do menu Tools.  Je tam ale i (vypínatelné) světlé pozadí.  Podrobnější popis je všelijak rozptýlen v různých vláknech fóra.

6

Re: testování instalační sady

Vážený pane  Horský,děkuji za vyřešení mého problému  se světlým pozadím na Layoutu,Věřím i já že se to může někomu hodit  v budoucnu. Testovací program  funguje jak má.  Děkuji a jsem z pozdravem ,pěknou neděli .  Fiala ze SSEAS.